Part Forana 09/10/2020

Els socialistes de Llucmajor rebutgen la incorporació dels dos exmembres de Vox a l'equip de govern

El partit considera que els fets suposen "una greu agressió al Pacte antitransfuguisme"

Ara Balears
1 min
El portaveu socialista a Llucmajor, Gori Estarellas./ PSIB

PalmaEl Partit Socialista de Llucmajor ha expressat el seu malestar davant la incorporació a l'equip de govern de dos regidors trànsfugues, fet que suposa "una greu agressió al Pacte antitransfuguisme" que el mateix PP va signar. El dimecres passat l'Ajuntament de Llucmajor va anunciar que els exmembres de Vox i actualment regidors del Grup Mixt José Pastor i Raúl Domínguez passaven a assumir les àrees de Participació Ciutadana i Atenció a la Ciutadania a les Urbanitzacions, i Mobilitat i Transports, respectivament.

El portaveu socialista al municipi, Gori Estarellas, ha manifestat aquest divendres la seva preocupació davant el "gir cap a l'extrema dreta" de l'equip de govern. Assegura que aquesta decisió "posa en perill les polítiques progressistes dirigides a la ciutadania més vulnerable".

En un comunicat, Estarellas retreu que "l'equip de govern estarà sustentat per trànsfugues de l'extrema dreta, i això suposa un insult a la democràcia i a la voluntat d'elecció del ciutadà". A més, reitera el seu "astorament" i el "rebuig" dels socialistes de Llucmajor cap a "un equip de govern mancat de la més mínima ètica política i democràtica, que ha demostrat voler governar a costa de tots i de tot".

Per aquest motiu i en nom de l'agrupació, el portaveu socialista ha exigit a Gabriel Company "que posi fil a l'agulla i faci tot el possible perquè el batle, Éric Jareño, deixi sense efecte el nomenament dels dos edils trànsfugues d'ultradreta". Estarellas ha reiterat el compromís del seu equip "d'aturar les idees d'extrema dreta que vulgui tirar endavant aquest nou equip de govern" i vetllar perquè "Llucmajor continuï sent una ciutat oberta al món i defensant els valors de llibertat, lluita obrera i concòrdia, fent costat als més vulnerables".

stats