Part Forana 11/06/2021

Els socialistes de Felanitx reclamen al batle que se sotmeti a una moció de confiança o a la reelecció

Aquest dissabte Xisco Duarte del PSIB havia de prendre possessió de la batlia

ARA Balears
2 min
Els socialistes Xisco Duarte, Dami Massutí i Gracia González

FelanitxEls socialistes de Felanitx demanen la dimissió del batle Jaume Monserrat. Consideren que l'edil ha de presentar una reelecció o a una moció de confiança. "Els socialistes de Felanitx volem poder expressar el nostre vot en contra per no complir amb la condició per la qual fou elegit, però sabem que Monserrat es nega a donar la passa i deixar en mans del pacte actual la seva continuïtat. El pacte PP-El PI fa aigües, i el lideratge del batle és totalment inexistent, ja que viu sotmès a les directrius que marca el PP quant a la gestió política municipal", apunten en una nota.

Cal recordar que segons el pacte signat el 12 de juny de 2019 entre el PSIB-PSOE, el Bloc per Felanitx i el Pi, el portaveu socialista, Xisco Duarte havia de ser el batle de Felanitx fins a final de legislatura, "però la traïció d'un exsocialista, sumat a l'ambició de poder d'El Pi i del PP va fer botar pels aires un pacte que funcionava", denuncien.

Consideren que Monserrat "no ha complit amb el que es va pactar, ni amb la seva paraula, ni amb el que va signar. Es va assegurar la cadira sumant el PP i un regidor trànsfuga i es convertí en un batle de dretes amb els vots robats de l'esquerra. Per tant, en aquests moments està ocupant un lloc que no li correspon", expressen.

Per altra banda, Xisco Duarte i dos membres més del PSIB felanitxer, Gracia González i Dami Massutí, també manifesten la seva disconformitat amb la gestió econòmica de l'Ajuntament. "L'equip de govern s'ha menjat més de 4,5 milions d'euros de superàvit mitjançant modificacions de crèdit", apunten. També assenyalen que "el superàvit fou alliberat per moure l'economia local i servir de plataforma perquè no quedàs ningú enrere, però aquesta darrera part sembla que no l'han practicada", afegeixen.

Els socialistes expliquen que 2020 va tancar amb un superàvit de 9,8 milions d'euros i que aquests estalvis permetien al consistori "afrontar" la crisi sanitària, però "han preferit buidar la caixa amb projectes no prioritaris a hores d'ara", diuen. A més a més, "al proper plenari portaran una nova modificació de crèdit que deixarà 5,4 milions d'euros disponibles, quantitat que no bastarà per fer front a la indemnització que han de fer als propietaris de la zona verda de l'Arenal de Portocolom i que avui dia se situa a 6,3 milions d'euros, ja que té un augment de 500 euros diaris d'interessos", assegura.

stats