El socialista Moreno repetirà a la batlia d'Inca amb un pacte amb MÉS

El PSOE absorbeix els dos regidors que perden Independents i El Pi, mentre que el PP s'enfonsa

Inca ha fet un gir cap a l’esquerra i podrà formar un govern de bell nou presidit pel candidat del PSOE, Virgilio Moreno. El Partit Socialista ha tret rèdit dels darrers quatre anys de presidència del Consistori d’Inca amb un pacte amb MÉS, El Pi i Independents.

Els socialistes passen de 7 regidors a 9, amb la qual cosa no tan sols es refermen com la candidatura més votada, sinó que eixampla la distància amb el segon partit, el PP, que perd tres dels seus sis regidors i passarà quatre anys més a l’oposició, però amb menys representació. L’acompanyaran uns altres dos partits de dretes: Vox (2) i Cs (1), que s’estrenen en el Consistori de la capital de la comarca del Raiguer.

Quant als socis de govern del PSOE, MÉS (2) perd un regidor, igual que El Pi, que en tenia dos i passa a un. Independents d’Inca (2), encapçalat pel veterà Àngel Garcia, també veu minvada la seva representació, que era de tres. Per tant, de la gestió del pacte de govern, són els socialistes els que en surten més beneficiats.

Pel que fa als partits novells, a banda de Cs i Vox, el Proyecto Liberal Español queda fora, mentre que Unides Podem (UP) aconsegueix entrar per primera vegada amb un regidor. Amb aquests resultats, l’esquerra està en condicions de formar govern. Al PSOE (9), li bastaria el suport de MÉS (2), al qual es pot afegir UP (1), tot i que si es manté el tarannà dels darrers quatre anys, l’acord es pot fer més ampli amb Independents (2) i El Pi (1). A l’oposició es dona per fet que hi seran el PP (3), Vox (2) i Cs (1).

Fins ara eren cinc les forces amb representació al Consistori inquer. A partir d’ara seran vuit les veus que s’hi sentiran, malgrat que la meitat ho faran només amb un regidor.