Part Forana 30/08/2017

Sis municipis del Pla i del Migjorn fan pinya en la lluita contra el càncer

Organitzen una macrogala benèfica a Porreres per al 8 de setembre

M. Barceló
2 min
Batles i membres de les agrupacions locals de l'AECC amb el cartell de promoció de la macrogala.

PorreresSis municipis de les comarques del Pla i del Migjorn de Mallorca donaran suport a la primera macrogala comarcal en benefici de l'Assocciació Espanyola Contra el Càncer (AECC), que ha estat presentada aquest dimecres a l'Ajuntament de Porreres amb l’assistència de la batlessa de Porreres, Francisca Mora; el de Montuïri, Joan Verger; el de Vilafranca, Montserrat Rosselló; el de Campos, Sebastià Sagreras; el de ses Salines, Bernat Roig, i la regidora de l’Ajuntament de Santanyí Maria Pons. També hi han estat presents el president de l’AECC a les Illes Balears, Javier Cortés; la presidenta de la junta comarcal de Campos, Aina Mercadal, i membres de les delegacions dels diferents municipis participants. La macrogala tindrà lloc el divendres 8 de setembre al parc de n'Hereveta de Porreres, amb capacitat per a unes 5.000 persones.

Javier Cortés ha informat que en l’actualitat es curen el 60% dels càncers i ha apuntat que l’objectiu de l’AECC és "que el càncer no suposi una amenaça mundial i que es converteixi en una malaltia crònica curable, és a dir, viure amb càncer, no morir de càncer". Amb aquest objectiu s’organitza aquesta gala entre els diferents municipis: "Si feim feina tots junts, els malalts i les famílies rebran el que necessiten. Amb la unió de tots podrem donar el millor suport i el millor servei, perquè el nostre servei sanitari és molt bo però té algunes mancances".

La presidenta comarcal de Campos, Aina Mercadal, ha agraït el projecte social en comú dels municipis participants. "Tots els batles ens varen rebre, ens varen escoltar i ens han donat el seu suport. Amb la suma d’esforços podrem fer la nostra tasca de prevenció als pobles i també ajudar els companys i els investigadors a poder fer la seva tasca en aquesta lluita".

La batlessa de Porreres, Francisca Mora, ha destacat que tots els pobles que donen suport a la macrogala "feim pinya amb el mateix objectiu". "Estam molt il·lusionats amb aquesta gala de música i esperam que puguem omplir el parc de n’Hereveta de solidaritat cantant i ballant contra aquesta malaltia", hi ha afegit Mora.

Adquisició d'entrades

La macrogala benèfica té, a més, el suport d'empreses dels pobles participants. L'acte començarà a les 21 h i el preu de l'entrada és de 10 euros. L'AECC ha anunciat que els tiquets es poden adquirir a diversos punts de venda: Farmàcia Sastre (Porreres), Papereria Adrover (Campos), Farmàcia Servera (Montuïri), Ajuntament de Montuïri, Ajuntament de Santanyí, Ajuntament de Vilafranca, Ajuntament de ses Salines i Centre Cívic de Colònia de Sant Jordi. Als punts de venda, també s'hi poden inscriure per al servei de bus gratuït que ofereixen els ajuntaments.

stats