Part Forana 19/02/2019

Escoles de Manacor participen en tallers mediambientals per reduir l'ús de plàstics

En el mercat del proper dilluns, l'Ajuntament regalarà bosses de tela

Ara Balears
1 min
Una mestra i alumnes durant un dels tallers sobre els efectes dels plàstics en el medi ambient.

ManacorSis escoles de Manacor han participat en els tallers ambientals 'Desembossa’t', que volen donar a conèixer l’impacte que tenen els plàstics, i en concret les bosses de plàstic d’un sol ús, en el medi ambient i especialment en el medi marí.

Els escolars ja s’han endinsat en la necessitat de reduir, reciclar i reutilitzar els residus que generam "mitjançant una versió del joc de l’oca que té l’illa de Mallorca com a taulell", segons explica el tècnic de Medi Ambient Antoni Pascual.

Aquests tallers de sensibilització escolar formen part de la campanya de conscienciació i comunicació ambiental. "En paral·lel a aquests tallers hem començat a repartir bosses reutilitzables i hem informat més de 400 comerços que des de dia 1 de gener del 2019 està en vigor la llei que prohibeix donar gratuïtament bosses de plàstic”, ha concretat el regidor de Medi Ambient, Pedro Rosselló.

Jo no vull bossa!

De fet, dilluns que ve, dia 25 de febrer, el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor es traslladarà a la plaça de les Verdures coincidint amb el mercat setmanal per canviar bosses de plàstic per bosses de tela reutilitzables a canvi de bosses de plàstic d’un sol ús.

Aquesta és una iniciativa que vol donar a conèixer a la ciutadania que des del passat dia 1 de gener els comerços no poden donar bosses de plàstic de franc als seus clients i a partir de dia 1 de gener del 2021 les típiques bosses de plàstic amb anses quedaran totalment prohibides.

stats