PROJECTE POLÈMIC
Part Forana 01/04/2014

Sineu queda sense parc temàtic de dinosaures

El Consell arxiva el projecte per manca de documentació

Margalida Bonnín
2 min
El parc temàtic de dinosaures havia d’ocupar els terrenys on fins ara hi havia hagut un ‘paintball’ sense les llicències corresponents.

Sineu.El parc temàtic de dinosaures que s’havia projectat en un terreny rústic de Sineu no rebrà la declaració d’interès general del Consell de Mallorca. La ponència tècnica d’Ordenació del Territori i Urbanisme duita a terme el 19 de març el descartà perquè l’empresa promotora, Jusaldino SL, ni ha pagat la taxa corresponent a la tramitació de l’expedient d’usos d’interès general en sòl rústic ni ha presentat a temps la documentació justificativa del projecte. Com a conseqüència, la institució insular ha arxivat el projecte.

L’Ajuntament de Sineu, governat per PP i El Pi, emeté un informe favorable al projecte l’any passat. Ho va fer malgrat que el promotor estava condemnat a pagar 30.000 euros de multa al mateix consistori per obrir un paintball al municipi sense les llicències corresponents. Precisament, el paintball estava ubicat en els terrenys on havia s’havia de construir el parc temàtic, als afores del municipi, a la connexió entre l’antiga carretera d’Inca i l’actual carretera que uneix Inca i Manacor.

Itinerari “didàctic i lúdic”

El projecte que es va presentar a l’Ajuntament havia d’ocupar una extensió de quasi 24.000 metres quadrats, en una finca de 37.000. El parc s’anunciava com un itinerari “didàctic i lúdic” per conèixer el món dels dinosaures. El recorregut havia de transcórrer pel mig del bosc i incloure rèpliques de fòssils i de dinosaures, algunes de les quals animades, gràcies a l’energia obtinguda per plaques solars col·locades en cada animal. També estava previst que les rèpliques d’aquests animals extingits emetessin sons.

Tot i això, el projecte presentat no era gaire exhaustiu i no especificava quines infraestructures de venda d’entrades, oficines, etc. tindria. Tampoc no detallava quants llocs de treball suposaria. Tot i això, en aquella ocasió, el batle, Pere Joan Jaume (PP), es mostrà favorable al projecte amb els arguments que donaria feina als sineuers i que netejaria la zona.

El portaveu de Sineuers Independents, Miquel Gelabert, destacà ahir que aquest projecte és “un altre fiasco” de l’Ajuntament. “Un altre projecte ambiciós que acaba en no res”, afirmà. Pel que fa a la versió del primer edil, no va ser possible contactar-hi.

“Reclam” per a nous visitants

El projecte que la promotora presentà al consistori sineuer en defensava l’interès general amb els arguments que la nova instal·lació havia de ser un “reclam” per a nous visitants i, de retruc, repercutir favorablement en l’economia del municipi. Per altra banda, justificava el parc pel “gran atractiu” que té la història dels dinosaures per a tots els públics, sobretot per als més petits.

No és el primer cop que es projecta un parc de dinosaures a Mallorca. Fa anys, a la zona de Xorrigo, a la carretera Manacor-Palma, hi havia un petit parc de rèpliques de dinosaures que es podia veure des de la carretera. Posteriorment, els animals de broma foren traslladats a l’entrada de Manacor, al pati d’un comerç d’objectes fets d’olivera.

stats