Part Forana 10/08/2020

La Policia Local de Manacor es concentrarà per exigir un mínim d'efectius

La manca de personal fa que durant els vespres tan sols hi hagi dos agents de policia per controlar els carrers de tot el municipi

Tomeu Riera
2 min
Agent de la Policia Local./ ARXIU

ManacorEl Sindicat Profesional de Policies Municipals d'Espanya (SPPME) participarà en la concentració convocada per CCOO a davant l'Ajuntament de Manacor per exigir que es determini un mínim d'efectius. Des de fa temps, al municipi existeix una manca de personal a la Policia Local i això provoca que durant els vespres tan sols hi hagi una patrulla de dos policies, a banda de dos agents més que es troben a les oficines. La concentració es farà a les 12 h i serà d'un màxim de 30 persones per garantir que es compleixin les mesures de seguretat contra el covid-19.

Actualment, a Manacor hi ha una plantilla d'unes 90 persones que s'han de fer càrrec tant del nucli com de les localitats costeres. Això implica que moltes vegades aquestes localitats queden desproveïdes de patrulles durant el vespre. Per aquest motiu, el SPPME exigeix que l'Ajuntament posi en marxa uns serveis mínims que garanteixin la seguretat dels ciutadans i també dels policies. Pel que fa a la manera de garantir aquests mínims, des del SPPME asseguren que estan oberts a qualsevol solució, ja sigui un augment de la jornada laboral, la contratació de més personal o la redistribució de torns.

La setmana passada el sindicat ja es reuní amb el batle del municipi, Miquel Oliver. La reunió acabà sense cap acord i deixant les coses enlaire, mentre el cap de policia es troba de vacances. No obstant això, des del sindicat apunten que hi ha una persona que el substitueix i que fa les seves tasques.

A tot això s'hi suma el deute de les vacances que no van poder demanar els agents de la Policia Local durant el confinament. En aquell moment feien falta tots els efectius i ara es concentren les peticions. Des del SPPME indiquen que "els vespres som dues persones per 40.000 habitants. Si hi ha un accident ja estam tots ocupats i no podem atendre qualsevol altre problema que sorgeixi. Creim que no hem de esperar que passi una desgràcia per adonar-nos que falta gent".

stats