Publicitat
Publicitat

300 signatures perquè es blindin les dunes del Camp de Mar

La construcció de seixanta apartaments damunt les dunes del Camp de Mar, a Andratx, continua i ja ha malmès gran part de la zona

La construcció de seixanta apartaments damunt les dunes del Camp de Mar, a Andratx, continua i ja ha malmès gran part de la zona. Per evitar la destrucció irreversible del darrer sistema dunar del Ponent de Mallorca, ahir es registraren a la Conselleria d’Hisenda 300 signatures a favor de la protecció d’aquest espai d’alt valor natural i paisatgístic, que és a punt de desaparèixer.

En el document presentat, els veïns d’Andratx exposen que la urbanització d’aquesta zona suposa un “disbarat ecològic i paisatgístic” que massificarà “un punt ja prou saturat turísticament”.

Les signatures, recollides entre els veïns d’Andratx, varen ser registrades ahir pel portaveu del PSM andritxol, Joan Manera, qui va rebre també el suport del grup parlamentari MÉS.

Amb aquestes signatures, demanen que el Govern, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament d’Andratx prenguin partit en l’assumpte i “facin tots els esforços possibles” per declarar la zona “espai lliure públic”, tal com es recollia en les Normes Subsidiàries de 2007.

Tot i que la construcció dels 60 apartaments a les dunes del Camp de Mar està avalada per diverses sentències judicials, pel portaveu del PSM d’Andratx, Joan Manera, “si hi ha voluntat política d’aturar-ho, es pot fer”. I parafrasejant Aristòtil, afegí que “la política és l’art de fer possible allò impossible”.

En el document registrat ahir recorden també que “tenim exemples que, malgrat existir moltes sentències judicials desfavorables, es va aconseguir protegir la Dragonera i, recentment, després de 20 anys de plets, esbucar els edificis de ses Covetes”.

L’Ajuntament d’Andratx paralitzà una petita zona de les obres el 25 de març passat arran de la troballa d’una era que podria ser motiu de protecció. A l’espera de la resolució del departament de Patrimoni Històric del Consell, la zona continua al marge de la construcció, que avança a la resta del solar i ja ha arrasat bona part de les dunes.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF