La setmana que ve s'inaugurarà l'electrificació de la línia de tren fins a sa Pobla

El tren elèctric també arribarà a Manacor en poques setmanes i el projecte ja està completat "al 99%"

Completar l'electrificació del tren, que actualment només arriba fins a Inca i l'Enllaç, i estendre-la fins a Manacor i sa Pobla és una de les promeses de l'actual Govern del Pacte que encara no s'ha complert.

Aquesta realitat, però, sembla que canviarà aviat. El conseller de Territori, Marc Pons, ha anunciat aquest dimarts al Parlament que dimecres de la setmana que ve s'inaugurarà la línia fins a sa Pobla i que les properes setmanes, el mes de novembre, es farà amb el tram Enllaç-Manacor.

Al web que el Govern ha posat en marxa per informar d'aquestes obres, el projecte ja figura completat al 99%. L'electrificació d'aquests dos trams ha tingut un cost de 15 milions d'euros i suposa que els viatgers puguin arribar fins a Palma amb uns deu minuts meny, de forma més còmoda i sense haver de fer un transbord per canviar de tren.

El conseller ha posat l'execució d'aquests projectes d'exemple de bona gestió en el transport públic, que aquesta legislatura ha guanyat 1,8 milions d'usuaris, en resposta a una pregunta de la portaveu adjunta del PP, Marga Prohens, que ha criticat la "degradació" d'aquest servei i que ha retret al Govern els sis ferits lleus en un accident recent i les denúncies d'alguns maquinistes de manca de seguretat.