Part Forana 19/10/2016

Ses Salines comença a retirar les barreres arquitectòniques

Enguany destina una partida de 6.000 euros per eliminar obstacles damunt de les voreres

Ara Balears
2 min
L'avinguda del Marquès és la pitjor estampa que ofereix Colònia de Sant Jordi.

Ses SalinesL'Ajuntament de ses Salines destina 6.000 euros a eliminar les barreres arquitectòniques del municipi per tal de garantir l’accessibilitat a les voreres i les voravies de ses Salines i de la Colònia de Sant Jordi. Segons ha explicat el regidor de Brigada i Manteniment, Tolo Salvà, "és la primera vegada que s'ha destinat una partida específica a aquest assumpte, dins els pressuposts de l’Ajuntament, i esperam poder habilitar una nova partida per al pròxim exercici amb la intenció d’executar les obres en la seva totalitat".

"Hi ha moltes voreres que s'han de rebaixar per garantir-hi una accessibilitat fàcil per part de cotxets de nins petits, cadires de rodes, gent major i, en general, persones amb mobilitat reduïda. Volem posar a l’abast de tots els ciutadans les eines necessàries per garantir la comoditat i la seguretat dels vianants", ha dit Salvà.

Una de la zones més conflictives i de major obstacle es troba al nucli de la Colònia de Sant Jordi. L'avinguda del Marquès, el vial principal de la zona turística, juntament amb l'avinguda de la Primavera i la primera línia del port, presenta desenes de pals de serveis de telefonia i xarxa elèctrica enmig de les voreres.

Projecte iniciat

El projecte d’eliminació de barreres arquitectòniques al municipi de ses Salines ja ha tingut els seus primers efectes després de suprimir el pal d’electricitat del carrer del Sol i de la Lluna de la Colònia, i la possibilitat de dur a terme, en el mínim de temps possible, el soterrament dels pals de llum i de telefonia a l’avinguda del Marquès Palmer i al centre antic de la Colònia.

"La intenció és tornar a pressupostar aquesta partida l'any 2017 per continuar amb aquestes mesures, que criem que seran molt beneficioses per al municipi i milloraran la qualitat de vida dels ciutadans amb mobilitat reduïda", conclou el regidor.

stats