Part Forana 17/07/2020

Ses Salines i Montuïri desenvoluparan plans d'acció de turisme sostenible

L'objectiu del projecte SuSTowns és evitar el declivi de municipis petits

Ara Balears
2 min
Presentació del programa  per a ses Salines en el Centre Cívil de Colònia de Sant Jordi.

Ses SalinesSes Salines i Montuïri han estat elegits com els municipis de Mallorca on es durà terme el projecte SuSTowns: Promoció del turisme sostenible a petits pobles amb encant de la Mediterrània, que desenvolupa la Fundació Mussol i que s’emmarca en el programa Interreg MEd, de cooperació europea transnacional per a la zona de la Mediterrània, finançat pel Feder (Fons Europeu de Desenvolupament Regional).

L’objectiu és desenvolupar eines de planificació i gestió del turisme que evitin el declivi dels petits pobles de la Mediterrània promovent un turisme sostenible i de qualitat. Capitalitzant les eines existents i aplicant a les polítiques públiques les tècniques més innovadores de la gestió de la qualitat total (Total Quality Management), el projecte impulsarà processos participatius de planificació i promoció del turisme en petits pobles amb encant de la Mediterrània, basant-se en el principi de sostenibilitat i en la valorització del patrimoni cultural local.

El projecte es dirigeix a 445 actors entre entitats públiques en l'àmbit local, autonòmic i nacional i organitzacions de la societat civil d'Itàlia, Espanya, Albània, Grècia, Eslovènia, Croàcia i Portugal, i durarà fins el juny de l'any 2022.

En particular, la Fundació Mussol treballarà a l'illa de Mallorca amb dos municipis: Montuïri i ses Salines, en els quals s'elaboraran plans d'acció local de promoció del turisme sostenible per prevenir i fer front al declivi del turisme.

El batle de ses Salines, Joan Rodríguez, ha mostrat la seva satisfacció “perquè d’entre tots els municipis costaners de Mallorca, s’hagi elegit ses Salines per desenvolupar un projecte que consideram pot crear sinergies favorables al desenvolupament econòmic sostenible que des de l’Ajuntament volem potenciar per al nostre municipi i per a la nostra marca turística.”

Aprenentatges

D'acord amb els plans d'acció local, a cada municipi pilot es dissenyarà un producte/paquet/itinerari de turisme sostenible que serà promogut a través de campanyes de màrqueting. Posteriorment, es difondran els aprenentatges generats a escala estatal i internacional a través de seminaris, cursos i assessorament a nous municipis que vulguin adherir-se al projecte. A més, aquests aprenentatges se sistematitzaran i s'incorporaran a un model de turisme sostenible que es proposarà a les autoritats autonòmiques juntament amb recomanacions de millora de les polítiques públiques de turisme sostenible. Tant el model com les recomanacions seran objecte de difusió.

stats