Part Forana 31/12/2018

Ses Salines inicia l'any nou estrenant un centre de dia de 20 places

El projecte ha tardat 12 anys a executar-se, després de diverses aturades

Ara Balears
2 min
El centre es troba al carrer Ortega i Gaset.

Ses SalinesSes Salines posarà en servei un centre de dia a partir d'aquest mes de gener. Es tracta d'un projecte reivindicat des de fa molts anys que ha sofert diverses aturades en el seva execució. El centre es va començar el 2006 i no s'acabà fins al 2011, any en què el projecte quedà frenat amb el Govern del PP. Han hagut de passar set anys més per a la seva posada en marxa.

El projecte ha estat finançat per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, que anualment destinarà 157.000 euros per al seu manteniment. L'IMAS serà l'organisme encarregat de la seva gestió. Els canvis de normativa han obligat el Consistori a efectuar obres i reformes per adaptar l'edifici a la legislació que en regula la gestió.

Segons la regidora de Serveis Socials, Antònia Garcías, l'actual edifici, al carrer d'Ortega i Gaset, presentava importants deficiències, com ara goteres al sostre i problemes d’humitat, i elements que s’han hagut de canviar perquè no complien la normativa, com l’altura dels sanitaris o els passamans de la paret, entre d'altres".

Per la seva banda, la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, assenyala que de les 20 places inicials, 19 estaran finançades pel Govern i que infraestructures i serveis com aquest "són molt necessaris atès que la població de les Illes Balears envelleix cada any". El Govern pretén que cada municipi tingui, com a mínim, un centre de dia, "en funció de la població i del cens de persones grans".

Característiques

El centre de dia de ses Salines és un edifici de dues plantes dotades amb tots els punts i elements d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. Consta d'una planta baixa amb sala d’estar, sala de jocs, banys adaptats, cuina, oficina i pati interior. A la primera planta hi ha una sala d’estar, dos banys (un adaptat i un altre per al personal del centre), sala de cures amb infermeria i un terrat.

El centre, que estarà operatiu a partir d'aquest mes de gener, obrirà les portes de dilluns a divendres, de 9 a 19 h, i oferirà un servei de trasllat dels usuaris des de casa seva fins al centre.

stats