Senderisme
Part Forana 16/08/2022

El Consell de Mallorca senyalitzarà l'excursió que connecta el moll del Port de Sóller i la torre Picada

L'acció s'emmarca dins Cherish, un projecte europeu que té com a objectiu protegir el patrimoni cultural de les comunitats pesqueres

ARA Balears
2 min
La torre Picada, a Sóller.

PalmaEl Consell Insular de Mallorca ha anunciat aquest dimarts la senyalització de l'excursió familiar que connecta el moll del Port de Sóller i la torre Picada del municipi. Es tracta d'un itinerari de 4,8 quilòmetres en el marc de Cherish, un projecte europeu (InterregEurope) que, segons el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient, té com a objectiu "millorar les polítiques de desenvolupament regional per protegir el patrimoni cultural de les comunitats pesqueres i potenciar l'atractiu d'aquestes regions".

Està previst que s'instal·lin 37 senyals de fusta i dos panells informatius en un projecte que ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sóller, el Museu Marítim de Mallorca i la Confraria de Pescadors de Sóller. Segons ha explicat la institució insular, els itineraris familiars del Consell destaquen per ser "excursions fàcils, curtes i amb pendents poc pronunciats aptes per a tota classe d'usuaris".

Per la seva part, Aurora Ribot, la vicepresidenta del Consell de Mallorca, ha destacat que la ruta "donarà visibilitat" a les embarcacions pesqueres tradicionals i la llotja del Port de Sóller, l'antic barri de pescadors de Santa Catalina, el Museu de la Mar i la torre Picada. D'aquesta manera, Ribot ha valorat positivament aquesta nova senyalització perquè "podrà connectar la promoció i la protecció del patrimoni marítim i pesquer, i alhora potenciar el senderisme com a activitat saludable i apta per a la major part de la població".

Itinerari

L'itinerari comença al carrer de la Marina del Port de Sóller, davant el moll comercial i prop de l'antiga estació del tramvia. Continua en pujada per la barriada de Santa Catalina fins a arribar a l'oratori i es recomana als excursionistes fer una parada a l'oratori de Santa Catalina, ara reconvertit en Museu de la Mar, i visitar la Miranda, un balcó espectacular sobre la Mediterrània i els penya-segats.

El Consell ha recordat que la torre Picada és la talaia de defensa més gran de Mallorca i una de les millor conservades, la qual es va construir entre els segles XVI i XVII per controlar els atacs corsaris. Els voltants ens ofereixen vistes excel·lents de la Illeta i del puig de Bàlitx a un costat, i del cap Gros i la costa nord a l'altre. Aquesta torre es comunicava amb les torres de na Seca, situada a Escorca, i la Pedrissa de Deià.

stats