Part Forana 04/01/2017

Selva organitza un acte de record de tots els represaliats del municipi

L'homenatge es fa coincidint amb el 80è aniversari de l'afusellament de dos pagesos del poble

Miquel Barceló
1 min
Reunió de la comissió en què es va acordar retre un homenatge a les víctimes de la Guerra Civil.

SelvaL'esclat de la Guerra Civil del 1936 va servir també com a camp de cultiu per a revenges personals, amb gent disposada a retre comptes de la pitjor de les maneres. Aquest és el cas de dos pagesos del poble de Selva, Llorenç Coll i Jordi Colom, que aliens a les lluites polítiques foren afusellats aprofitant el cop de estat i el descontrol. "De Llorenç Coll se sap que fou mort per no haver abandonat la possessió que tenia llogada i exigir poder-ho fer en haver recollit l'anyada", recorda el regidor Toni Frontera (Arrelam).

Ara la comissió local de memòria històrica prepara un acte de record per al proper dia 15, a les 12.00 h, en què també es vol retre homenatge a tots els veïns del municipi (Caimari, Biniamar, Moscari) que foren assassinats fa 80 anys. Algunes investigacions fixen en sis el nombre de veïns morts de tot el municipi. Dos homes de Caimari, identificats amb forces polítiques de l'esquerra, foren executats a la mateixa carretera de Lluc. I un veí de Moscari, propietari d'una impremta, també fou mort per haver imprès fullets del partit comunista, segons explica el regidor Frontera.

L'acte d'homenatge a les víctimes del franquisme es farà al Centre, als baixos d'aquest edifici municipal. Es té previst fer una projecció de fotografies dels assassinats, la lectura d'un manifest, poemes i música en memòria seva. També es van programant una sèrie de conferències sobre la repressió a l'àmbit local.

stats