SANT ANTONI
Part Forana 13/01/2016

Seguretat i prevenció contra el consum d'alcohol entre menors en els Sant Antoni massius

El nivell 4 d'alerta antiterrorista multiplicarà el nombre d'agents

M. Bonnín
2 min
El pla de seguretat de Manacor involucra cossos policials, ajuntament, patronat i església. / M. B.

ManacorEls municipis amb actes massius per Sant Antoni disposaran enguany d'un pla especial de seguretat reforçat a causa del nivell 4 de l'estat d'alerta antiterrorista. Com va passar per la fira del Dijous Bo a Inca, hi haurà un dispositiu de la Guàrdia Civil, amb alguns agents uniformats i d'altres vestits de paisà, a més d'algun helicòpter que sobrevolarà la zona.

A Sa Pobla, a aquests agents s'hi afegirà un dispositiu de 24 policies locals, una part dels quals provindrà del cos de policies d'Inca, i policies nacionals. A Manacor, també hi haurà un dispositiu especial.

L'Ajuntament de la capital de Llevant ha difós un 'pla d'autoprotecció' per anar a la missa de Completes, a l'horabaixa, quan es canten els Goigs. L'aforament dins l'església estarà limitat a 1.698 persones, igual que l'any passat. Per entrar hi haurà dues portes obertes i no es permetrà l'entrada de gent amb bosses, motxilles o objectes contundents. Per sortir se n'habilitaran quatre (totes, excepte el portal de la Puríssima, que dóna al lloc on es fa la primera encesa de fogueró).

El plànol de l'església que es repartirà entre els assistents.

També es limitarà l'aforament per pujar a la sala de plens de l'Ajuntament –on els dimonis fan un ball–, en què hi podrà haver un màxim de 100 persones.

A Pollença, el dispositiu serà similar als d'altres anys. En aquest municipi, és dia 17 quan es congrega més gent, per la pujada al pi de Sant Antoni. L'Ajuntament ha fet una campanya informativa per recordar la normativa sobre petards i artificis de pirotècnia, per evitar males pràctiques i l'ús de segons quins tipus de petards per part de menors.

Nins que beuen herbes

Una altra de les problemàtiques a què alguns ajuntaments comencen a fer front és el consum d'alcohol per part de menors. A Artà, on és habitual veure menors bevent herbes el dia de Sant Antoni, enguany s'hi du a terme una campanya de prevenció a les escoles, a través del col·lectiu Energy Control. S'hauran fet 14 tallers als centres educatius per a alumnes de 3r i 4t d'ESO.

A Manacor, com l'any passat, la Policia Local farà ruta pels establiments per advertir-los contra la venda d'alcohol a menors. "El problema, però, és que moltes vegades són els pares que compren les botelles als fills", ha indicat el cap de la policia local de Manacor, Antoni Sureda.

Més gent

"Sabem segur que vendrà més gent, perquè enguany cau en cap de setmana, però és impossible calcular quanta", ha indicat Sureda. L'agent ha informat que des d'alguns municipis ja s'han encomanat autocars per anar de festa a la capital de Llevant.

Al municipi de Manacor hi haurà 120 foguerons encesos, dels quals 17 participaran en el concurs.

stats