Part Forana 17/10/2017

La segona edició de la Nit del vi d'Inca reunirà 17 cellers

Aquesta vetllada, de nou, tindrà una finalitat benèfica, ja que tots els beneficis obtinguts es lliuraran a la junta local de l'Associació contra el Càncer

Ara Balears
2 min
Més de 100 vins es podran tastar el proper dissabte a la Fàbrica Ramis en un esdeveniment solidari en favor de la lluita contra el càncer

PalmaLes fires d'Inca arranquen aquest dissabte, dia 21, amb la segona edició de la Nit del vi, que reunirà a partir de les 18.30 h 17 cellers de tota l'illa a l'espai de la Fàbrica Ramis.

Aquesta és una iniciativa conjunta entre l'associació Activa't Inca, Petits Cellers de Mallorca i Pimeco amb el suport de l'Ajuntament d'Inca.

Amb la voluntat de mostrar els millors vins dels petits productors de Mallorca, aquesta segona edició ha estat presentada pel president de Petits Cellers, Guillem Vicens; la presidenta d'Activa't Inca, Mar Nicolau; el president de Pimeco, Bernat Coll; el batle d'Inca, Virgilio Moreno, i el conseller insular d'Economia, Cosme Bonet.

Després de l'èxit de l'any passat, amb la participació de més de 800 persones, se'n mantindrà el format. Així, amb una entrada única de 10 euros, es podrà fer un tast lliure dels més d'un centenar vins que oferiran els cellers participants. Als assistents se'ls lliurarà una copa amb el pagament previ d'un dipòsit.

A més, amb cada entrada es donarà un val descompte de 3 euros per a la compra de botelles de vi. Aquests descomptes seran acumulables a l'hora d'usar-los.

El que sí que experimentarà un petit canvi és l'horari d'obertura, que serà de les 18.30 a les 22.30 h. D'aquesta manera, es pretén incentivar que els participants després quedin a Inca a gaudir de la gastronomia que ofereixen els cellers i restaurants locals.

Aquesta vetllada, de nou, tindrà una finalitat benèfica, ja que tots els beneficis obtinguts es lliuraran a la junta local de l'Associació contra el Càncer.

Entre els quinze cellers, hi ha 13 de petits cellers: Galmés i Ribot, Can Axartell, Mortitx, Mesquida Mora, Jaume de Puntiró, Bodega Biniagual, Son Ramon, Butxet, 7105 petit celler, Antonio Nadal i Ca Sa Padrina, Son Campaner, Es Verger, Son Ramon i Oliver Moragues. A més, hi haurà dos cellers locals convidats, com Munar i Son Bordils.

Al recinte de la mostra també hi haurà servei de menjar gestionat per l'Associació contra el Càncer, gràcies al suport de Quely, la Indicació Geogràfica Sobrassada de Mallorca i la DO Formatge de Maó.

La finalitat principal d'aquest esdeveniment és donar a conèixer el bon vi que produeixen els petits cellers de Mallorca, que en aquests moments sumen més del 60% de la producció de vi de l'illa. A més, es vol reivindicar el consum de vi local, que cada vegada té més qualitat i més reconeixement internacional.

stats