Manacor llueix el segon mural per la igualtat

El municipi tindrà un tercer dibuix reivindicatiu al centre de secundària de Portocristo

Aquest divendres s’ha inaugurat el segon mural per la igualtat, que fa setmanes s’ha estat conformant a la façana principal de l’IES Manacor. L’artista Margalida Vinyes n'és l'autora i ha comptat amb la col·laboració de Tembo Studio.

El títol del mural és 'Dona-li la volta' i representa un home i una dona que es canvien els papers laborals tradicionals, que al llarg del temps s'han mantingut dins el patriarcat.

A l’acte hi han intervingut l’autora i la regidora d’Igualtat, Carme Gomila, a més d’una representació de l’equip directiu i de l’equip de coeducació de l’IES Manacor. Per Gomila, el mural "representa, com ho fa el de l’IES Mossèn Alcover i els que vindran, l’esperit de l’Ajuntament de fer del feminisme i la igualtat un eix transversal a les polítiques municipals".

L’IES Manacor ha aprofitat la presentació del mural per dur a terme una acció reivindicativa a través de gloses.

En total, es pintaran fins a tres murals per la igualtat al municipi: un a l’IES Mossèn Alcover pel 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència contra la Dona, un a l’IES Manacor pel 8 de març,  Dia Internacional de les Dones, i un a l’IES Portocristo pel 17 de maig, Dia Mundial Contra l'Homofòbia i la Transfòbia.

L'autora

Margalida Vinyes és il·lustradora i dissenyadora gràfica. Ha publicat a editorials nacionals i locals com Santillana Educació, Alfaguara o General Clúster, entre d’altres, i ha treballat com a tècnica de comunicació a l’Institut d’Innovació Empresarial del Govern de les Illes Balears. El seu treball ha estat reconegut al catàleg 'Dones Dissenyadores de Catalunya i Balears' i, a més, ha estat guardonada en diversos concursos publicitaris i obtingué el premi a la millor exposició d’il·lustració a Behance Mallorca 2013. El 2015 s’estrena com a autora amb la novel·la gràfica 'Catalina, la cuinera de l’Òpera'. El 2016 participa en el 'Women’s International Comic Art Festival' a Brussel·les. Finalment, cal apuntar que és autora de la imatge viral 'Dóna-li la volta', creada per al 8 de març del 2018, i que ara llueix una de les façanes de l'IES Manacor.