Part Forana 29/05/2020

Santanyí suspèn la taxa d'ocupació d'espai públic

Amb aquesta mesura, l'Ajuntament deixarà d'ingressar uns 260.000 euros

Ara Balers
2 min
Imatge del plenari seguit per la corporació en format telemàtic.

SantanyíL'Ajuntament de Santanyí ha aprovat el segon paquet de mesures destinades a la millora de la situació de famílies i empreses davant la situació de pandèmia. Ara fa un mes es va aprovar destinar 420.000 euros del superàvit municipal a serveis socials. A la sessió d'aquest darrer divendres de maig s’ha acordat per unanimitat suspendre temporalment l’ordenança de la taxa d’ocupació d’espai públic.

Segons ha explicat la batlessa, Maria Pons, "la suspensió suposarà per a l’Ajuntament deixar d’ingressar molts de doblers, però la nostra prioritat és ajudar al màxim els negocis, empreses i famílies del municipi".

Segons els càlculs del Consistori, la suspensió de la taxa suposarà una reducció dels ingressos als comptes municipals de 260.000 euros, que es compensarà amb despeses que no s’executaran tot i estar previstes als pressupostos, com les de partides destinades a festes patronals i actes públics o a la redacció de projectes.

Ajudes a la prevenció i la higiene

El ple ha aprovat també la modificació del Pla estratègic de subvencions 2020 per incloure-hi una nova línia d’ajudes per a les despeses d’empreses i negocis destinats a adoptar mesures de prevenció i higiene derivades de la situació d’alarma. Aquesta nova línia de subvenció estarà dotada amb 150.000 euros, i se’n podran beneficiar els titulars d’establiments de serveis i de restauració que tinguin menys de 50 treballadors.

Cada negoci podrà demanar fins a 250 euros d’ajuda, que haurà de justificar amb compres fetes entre el 14 de març i el 31 de juliol, sempre per a l’adquisició de material de prevenció i higiene. A partir de dia 1 de juny, els interessats ja podran contactar amb la Regidoria de Comerç per informar-se sobre com tramitar la subvenció.

Fraccionament en el pagament de tributs

La tercera mesura que s’ha aprovat a la sessió extraordinària és la modificació del pressupost municipal per l’ajornament i el fraccionament del pagament de tributs. Així, totes les persones i empreses que hagin de pagar algun tipus d’impost a l’Ajuntament podran sol·licitar pagar més tard i també dividir l’import en diferents quotes.

Es podran ajornar o fraccionar deutes inferiors a 300 euros acreditant una renda inferior a 15.000, i es podrà ajornar o fraccionar fins a un màxim de dos anys si són deutes d’entre 6.000 i 25.000 euros. La modificació també contempla que tampoc hauran de presentar aval bancari aquells que tinguin un deute inferior a 25.000 euros.

La batlessa aplaudeix l'oposició

Durant el ple de maig, la batlessa, Maria Pons, ha volgut destacar el paper de l’oposició. "En tot moment ha mostrat predisposició a col·laborar i tirar endavant les propostes de l’equip de govern, i estic molt contenta que les hàgim aprovat per unanimitat", ha remarcat. "Crec que s’ha entès que estam intentant fer el possible per alleugerir la situació de la ciutadania. Fer-ho amb tots els partits units en una mateixa direcció demostra que ho estam fent bé", ha conclòs.

stats