Part Forana 14/01/2020

Santanyí tindrà habitatges socials el 2021, després de deu anys d'espera

El poble disposarà d'un bloc de 23 unitats per a lloguer, però la batlessa en reclama també per a Cala d'Or

M. Barceló
2 min
El conseller Pons, segon per la dreta, amb els representants municipals.

SantanyíUn solar municipal de 1.740 m2 a la ronda est del poble de Santanyí acollirà, finalment, un projecte d'habitatge social, més de deu anys després que el Govern els anunciàs. De fet, a la parcel·la encara hi ha, ara cobert amb pintura blanca, l'anunci que es va fer aleshores per part de l'Ibavi.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons; la batlessa, Maria Pons, i altres regidors han visitat aquest dimecres el solar, que ha d'acollir un total de 23 habitatges en règim de lloguer.

El projecte, pendent de llicència municipal, es licitarà enguany i s'espera que estigui acabat a final del 2021, segons els terminis previstos per la Conselleria. Pons ha dit que els preus s'adaptaran a la renda familiar i que mai superaran el 30% dels ingressos familiars.

Maria Pons ha agraït que finalment el Govern executi el projecte social, però també n'ha reclamat per als altres 13 nuclis de població del municipi, amb Cala d'Or, la vila amb més residents, com a prioritària.

Dels 23 habitatges ara projectats, 17 són de dues habitacions i 6 d'una. També es preveu crear 23 aparcaments. El cost total del projecte és de 3,6 milions d'euros.

Queixes pel pla de transport públic

La batlessa ha aprofitat la visita de Marc Pons per traslladar-li el malestar de l'Ajuntament per la futura connectivitat del municipi que preveu el nou pla de transport públic amb bus, que entrà en servei el 8 de novembre i que a escala comarcal fou presentat aquest dilluns a Manacor.

La mandatària santanyinera ha alertat de la manca de connexió entre l'Alqueria Blanca i l'hospital comarcal, Cala Llombards i el caló del Moro, i la manca d'enllaços amb Cala Figuera i Cala Santanyí. Marc Pons ha instat l'Ajuntament a plantejar aquestes demandes i fer una reunió tècnica que analitzi les noves línies que afecten el municipi.

stats