Part Forana 21/01/2019

Santanyí vol millorar la seguretat amb control de velocitat als nuclis urbans

La DGT cedeix un radar per vigilar les zones de més sinistralitat i les àrees escolars

M. B.
1 min
Maria Pons, el batle, Llorenç Galmés, i dos agents de la Policia Local.

SantanyíLa cessió d'un equip de radar de darrera generació cedit per la Direcció General de Trànsit (DGT) permetrà a la Policia Local de Santanyí controlar la velocitat a les vies urbanes del municipi, especialment aquelles on es registra una major sinistralitat.

La finalitat no és de cap manera recaptatòria, sinó que té per objectiu conscienciar els conductors de la importància de complir amb els límits de velocitat i evitar accidents, segons informen des de la delegació municipal de Policia. Per això, s'engega una campanya informativa als diferents pobles del terme municipal per explicar als veïns les conseqüències de vulnerar el Codi de circulació.

L'equip de control de velocitat s'anirà col·locant als distints nuclis de població i tindran preferència els vials on s’han registrat accidents a conseqüència d'un excés de velocitat, els carrers on s'hagin detectat possibles incompliments dels límits i aquelles zones sensibles per l'afluència de persones o infants, com poden ser els voltants dels centres escolars

Rutes escolars

La regidora de Policia de l’Ajuntament, Maria Pons, ha assegurat que "aquesta mesura ajudarà a augmentar la seguretat viària a l’entorn urbà del nostre terme". Segons Pons, "es fa una passa més, juntament amb la creació d'unes rutes escolars, la instal·lació de semàfors i alguna reordenació de circulació, per garantir fins allà on es pugui la seguretat dels nostres veïns i de qui ens visita".

stats