Part Forana 12/01/2022

Santanyí continua amb la transformació de Cala Figuera

L'Ajuntament comença les tasques per ampliar el carrer principal, canviar la xarxa d'aigües i el soterrament d'electricitat

ARA Balears
2 min
INICI OBRES CARRER MARINA CALA FIGUERA

L'Ajuntament de Santanyí ha iniciat les tasques a Cala Figuera per continuar amb el projecte d'embelliment de la zona previst per a aquesta legislatura. En concret, s'ampliarà el carrer principal del nucli, el carrer Marina, es canviarà la xarxa d'aigües i se soterrarà el servei d'electricitat, entre altres reformes que suposen una despesa de 566.550 dels comptes municipals, segons ha informat el Consistori en una nota de premsa.

L'obra suposarà una renovació total del carrer. Es tornarà a asfaltar de cap a cap, uns 350 metres; a més s'ampliaran les voreres, i la calçada de 5,70. També s'aprofitarà per canviar tota la xarxa d'aigua potable, a més de la de clavegueram i la d'evacuació de pluvials. El primer tinent de batle, Joan Gaspar Aguiló, ha explicat el fet que "s'ha aprofitat per elaborar un estudi per conèixer com es comporta l'aigua de pluja a tota la zona i poder preveure quina és la millor manera de fer sortir l'aigua cap a la mar.

El projecte també preveu el soterrament de serveis de telefonia i electricitat, a més de millores en l'accessibilitat, l'eliminació de barreres arquitectòniques i l'adaptació de les voreres per facilitar la circulació a peu de les persones invidents. La batlessa, Maria Pons, ha visitat la zona per conèixer el projecte amb el primer tinent de batle, Joan Gaspar Aguiló; la batlessa pedània de Cala Figuera, Maria Victoria Klein, i el regidor de Serveis Generals, Mateu Nadal. El termini d'execució de les obres és de quatre mesos, així que la previsió és que abans de començar la temporada turística, la feina ja estigui enllestida.

La batlessa de Santanyí, Maria Pons, s'ha mostrat molt satisfeta d'haver pogut començar aquest projecte. "Cala Figuera és un nucli molt estimat al nostre municipi, i accions com aquesta van destinades a millorar la vida tant dels residents com d'aquells qui ens visiten. Es tracta d'una inversió molt rellevant que suposarà un gran canvi per al poble i que continua amb el pla que s'ha anat executant els darrers anys a carrers com el Juan Sebastián Elcano, el carrer Església i el passeig de primera línia", ha dit.

stats