Part Forana 18/05/2022

Sant Llorenç col·loca una escultura d'Amparo Sard a la plaça en record de la torrentada

Aquesta obra pretén recordar la solidaritat de la societat

ARA Balears
1 min
L'escultura d'Amparo Sard

PalmaL'Ajuntament de Sant Llorenç ha col·locat a la plaça de Jaume Santandreu l'escultura Help de l'artista mallorquina Amparo Sard, apunta el Consistori en una nota. L'objectiu d'aquesta iniciativa és recordar la torrentada del 9 d'octubre del 2018, que va deixar 13 víctimes mortals.

Aquesta obra és una presa de consciència sobre la manera com va reaccionar la societat. Es pretén "retre homenatge a totes les persones, entitats, empreses i institucions que es solidaritzaren amb el municipi", apunta l'Ajuntament. L'escultura escollida representa unes mans que simbolitzen aquesta solidaritat humana cap al poble de Sant Llorenç durant els dies posteriors a la torrentada.

La plaça on s'ha col·locat l'escultura està ubicada just devora el Consistori, un dels punts més afectats per la torrentada. L'Ajuntament va reformar aquest punt del centre del poble i adquirí una de les cases afectades per sumar terreny a l'espai públic. Ara ha proposat canviar el nom de la plaça de Santandreu pel de plaça de la Solidaritat, una iniciativa que sotmetrà a consulta popular. "És un nom solemne i ben merescut que se suma juntament amb l'escultura a recordar aquesta part positiva, i que no vàrem estar sols en un moment que ha marcat records individuals i personals de totes i cada una de les persones que, fos d'on fos, varen viure aquelles inesperades i difícils circumstàncies", apunta el Consistori.

stats