Part Forana 28/08/2018

Sant Joan viu la seva setena festa de la Condemna aferrat a la peresa

El poble surt al carrer per capturar els set dimonis, que representen els set pecats capitals

M. Barceló
1 min

Sant JoanEn plena vigília de Sant Joan Baptista, el poble de Sant Joan ha capturat durant la seva setena festa de la Condemna els dimonis que corquen la societat, expressats en els set pecats capitals: la supèrbia, l'enveja, la ira, l'avarícia, la peresa, la gola i la luxúria. Aquest dimarts, la festa endimoniada ha tornat a omplir els carrers de la vila amb un acte que des de fa set anys organitza amb gran encert el centre cultural en el marc de les festes patronals.

El pecat estrella d’enguany ha estat la peresa. El centre cultural, Can Tronca, Centro, Can Jordi i M46 han estat els punts de captura on la comitiva de festa de la Condemna ha tret els dimonis representatius de cada pecat per engabiar-los i portar-los a la cel·la de l’Ajuntament, d'on finalment s'han escapat per intentar esglaiar la gent al carrer.

Envoltat d’una multitudinària massa de camisetes verdes, Joan Matas ‘Ditaler’ ha fet el pregó de la festa amb un vers al·lusiu als efectes dels pecats que cremen les ànimes dels humans, i l’ha enllaçat amb temes d’actualitat, cosa que fa més atractius i entenedors els versos per a tota la col·lectivitat que segueix l’original passacarrers santjoaner.

Els diables han espantat els més menuts, mentre els més grans es mofaven durant el seu presidi damunt el remolc de fusta estirat per una bèstia. Tot plegat ha fet el goig de molta gent en una jornada en què aquesta vila del Pla de Mallorca es prepara per viure aquest dimecres la seva festa major.

stats