Part Forana 20/12/2021

Pollença cancel·la la festa del pi de Sant Antoni, de moment

El batle lamenta que ara com ara no es pot celebrar l'acte garantint totes les mesures de seguretat

1 min
El pi de Sant Antoni de Pollença, en imatges

"No tenim manera de celebrar el pi de manera segura". Són les paraules amb què el batle de Pollença, Bartomeu Cifre, lamenta la cancel·lació del principal acte de Sant Antoni al municipi. De moment, aquesta és la decisió del Consistori si la situació epidemiològica no millora, segons ha informat l'edil a l'ARA Balears.

El 16 de desembre, quan faltava un mes just per a la celebració del dia del patró, el Govern comunicava als ajuntaments que la decisió sobre els actes de la festa serien competència municipal. D'aquesta manera, Pollença es converteix en un altre poble que cancel·la l'acte principal i el més concorregut, després que sa Pobla ja anunciàs que no hi hauria piromusical de Sant Antoni 2022. Enlaire encara es troben altres celebracions, com la capta d'Artà i els goigs de Manacor.

De moment, els actes exteriors que es puguin controlar estan permesos, com per exemple els foguerons i el ball dels dimonis. Això sí, el Govern recomana als consistoris establir una junta de seguretat per vigilar que es compleixen les normes covid. Igualment, si es fan sopars o festes dins les portasses, com és tradicional en pobles com sa Pobla, es limitarien a 50 persones.

Les beneïdes són un altre dels actes més importants a Muro i a Artà. De moment, es duran a terme dins el context de nova normalitat. Ara bé, aquestes qüestions podrien canviar depenent del nivell d'alerta pandèmica.

stats