Part Forana 29/11/2017

Sanitat posa en marxa el projecte del nou ambulatori de Montuïri

La consellera visita el centre sanitari actual i constata les nombroses deficiències

Miquel Barceló
2 min
La consellera ha visitat el solar municipal que ha d'acollir el nou ambulatori.

MontuïriEl centre mèdic de Montuïri, situat a l'edifici de Ca ses Monges des de 1996, es traslladarà a mitjà termini a la zona de Na Païssa, després que la Conselleria de Sanitat hagi activat el projecte per a la construcció d'una nova unitat bàsica de salut. Aquest dimecres, la consellera, Patrícia Gómez; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i el gerent d'Atenció Primaria, Miquel Caldentey, han visitat les velles instal·lacions sanitàries i també el solar que l'Ajuntament posat al seu abast per a la redacció del projecte. El batle, Joan Verger, i el regidor Guillem Mas els han acompanyat. El coordinador de centres de la comarca, Jaume Campomar, ha explicat els entrebancs que pateixen els usuaris que han de fer ús de l'actual ambulatori i les dificultats de treball a les quals han de fer front els sanitaris.

El centre sanitari, que dona servei a una població de 3.000 habitants, ocupa el segon pis de l'antic edifici religiós, que data de 1867 i que també es va fer servir fa anys com un centre de dia. La manca de sales per a consultes, les taques d'humitat, les dificultats d'accés i unes instal·lacions obsoletes han fet que l'Ajuntament hagi donat prioritat a la construcció d'un nou edifici sanitari. Verger ha agraït la reacció i la bona predisposició del Govern a l'hora de donar una solució i plantejar la construcció d'una nova unitat bàsica de salut.

Sis sales de consultes

El projecte preveu un centre amb dues plantes que ocuparan 400 m2 a diferència dels 125 m2 de l'actual ambulatori, que té limitat l'espai a tres sales de consulta. El nou centre disposarà de sis consultes (dues per a metges, dues d'infermeria, una d'infermeria pediàtrica i una de pediatria) a més d'una sala de cures i una d'analítiques. També a diferència de l'actual edifici, la nova unitat s'ubicarà a una zona urbana espaiosa i molt accessible. El solar comprat per l'Ajuntament té 275 m2 de superfície.

Redacció del projecte d'obra

La unitat sanitària de Na Païssa té un pressupost d'obra d'uns 500.000 euros. Ara, una vegada recepcionada la parcel·la per part de la Conselleria, es posa en marxa tota la maquinària administrativa que ha de permetre l'inici d'obres "a finals del 2018 o principis del 2019", segons han explicat els representants polítics. La redacció del projecte s'espera que estigui conclosa durant el primer semestre de l'any vinent, amb la qual cosa es donarà llum verda a una de les infraestructures noves que preveu el mapa sanitari balear per als propers anys.

stats