Part Forana 23/05/2019

Salvem Portocolom insisteix a reclamar més protecció per a la posidònia

Torna a penjar un cartell reivindicatiu a la bocana del port per lluitar contra l'ancoratge indiscriminat

M. Barceló
2 min
Moments en què Salvem Portocolom penja el cartell sobre la prohibició d'ancorar a la posidònia.

PortocolomAbans que la badia de Portocolom es torni a omplir de vaixells ancorats sobre les praderies de posidònia, la plataforma Salvem Portocolom llança de nou l'alarma. Ho fa, com l'any passat, penjant un gran cartell de 36 m2 a la bocana del port, prop del far, per advertir de la prohibició d'ancorar i com a signe d'alerta màxima per la desertització que pateix el fons marí del port, que any rere any es veu malmès per les àncores de les naus esportives i recreatives.

Miquel Àngel Lobo, portaveu de la plataforma veïnal, explica que després que el passat 31 d'octubre Demarcació de Costes, la Conselleria de Medi Ambient, l'Ajuntament i Salvem Portocolom acordassin un seguit de mesures de control i vigilància, "a hores d'ara només hi ha instal·lats dos panells informatius".

Segons Salvem Portocolom, tot indica que aquest estiu es viurà la mateixa situació caòtica, sense que les administracions hagin complert el acords, entre els quals la instal·lació de boies per a petites embarcacions gratuïtes i per un temps limitat a l'hora del bany. Miquel Àngel Lobo assegura que "el Decret de posidònia continua sense mitjans i sense recursos suficients per protegir" les praderies.

Efecte dissuasiu

Des de la plataforma es considera que la pancarta instal·lada al penya-segat de vora el far compleix una funció dissuasiva, en tant que molts veïns de la ribera adverteixen de la prohibició els patrons que ancoren les embarcacions a la zona.

Des de la plataforma es queixen que la Guàrdia Civil no intervé i que la Conselleria de Medi Ambient només tingui un vigilant per a tota la badia. A l'estiu del 2018, es varen denunciar a l'112 "més de 80 infraccions, sense que s'hi intervingués".

Per a la campanya de vigilància que ara comença, Salvem Portocolom ha assegurat que es mantindrà ferm en la defensa de l'ecosistema marí de la badia i continuarà exigint a les administracions el control que els pertoca aplicar en una zona molt fràgil.

stats