Part Forana 05/07/2018

Salvem Portocolom rebutja el projecte d'un passeig turístic cap al Far

El col·lectiu aposta per un tram per a vianants "més barat i ben integrat a l'entorn"

M. Barceló
2 min
El polèmic nou passeig ha de voretejar la zona de s'Arenal, en direcció al Far, al fons de la imatge.

PortocolomMenys ciment i menys passarel·la de fusta i, en conseqüència, menys despesa de doblers públics. Això és el que demana la plataforma Salvem Portocolom per al proper projecte de passeig entre el centre antic de Portocolom i la zona del Far, a la urbanització la Punta, amb un recorregut de 750 metres, que agrada poc o gens al col·lectiu veïnal.

Aquest tram per a vianants té un pressupost de 300.000 euros, la meitat destinats a una passarel·la de fusta, "a 700 euros el metre lineal", una despesa que, segons Salvem Portocolom, seria evitable amb una modificació que s'ha proposat a l'Ajuntament, però que ni polítics ni tècnics municipals no s'han estudiat, segons la plataforma. Salvem Portocolom es mostra favorable a un traçat que "sigui més un camí de foravila que un passeig com els de les zones turístiques".

Un camí més integrat en l'entorn (passant per l'ANEI de la Punta) "faria innecessari que prop de la meitat del trajecte fos passarel·la de fusta sobre pilons i arrambadors, i s'evitarien tres de les quatre rampes si se seguissin les corbes de nivell". Arrambadors d'ullastre i emprar materials naturals de la zona, com la paret seca, i emprar restes de la producció de calç per fer consolidar el trespol, "en lloc dels 120 kg per m2 de ciment blanc", són altres de les propostes fetes arribar a l'Ajuntament, però que "ni s'han estudiat".

Salvem Portocolom critica les presses de l'actual equip de govern (Bloc, PSOE, El Pi) per fer l'actual passeig amb un carril bici i abans que acabi la legislatura. Segons aquest grup, "les bicicletes són un perill per als vianants i, per tant, haurien d'anar per la carretera reduint la velocitat a un màxim de 30 km/hora" i donant prioritat a les bicicletes.

L'Ajuntament no atén cap demanda

"Un projecte amb altres vessants, més enllà dels del transport i l'urbanisme", és el que en definitiva demana Salvem Portocolom, que s'ha mostrat sorprès pel fet que cap de les seves demandes no s'hagi reflectit en el projecte posat a exposició pública. "Toca aturar-se, repensar el projecte i fer una proposta coherent, més barata i més respectuosa", proposa la plataforma que vetlla per la protecció de Portocolom i tot el seu entorn. Es tracta d'una batalla més que se suma a la seva lluita per preservar la poca posidònia que queda a la badia i que l'ancoratge continu de vaixells amenaça de destruir.

stats