Part Forana 29/07/2019

Sa Revolta, plena de foc i aigua, tanca les festes a Vilafranca

El cant dels Goigs a la Beata s'estrena amb èxit i molta emotivitat

M. B.
1 min
Un tram del carrer Palma ple de joves esperant la sortida dels caparrots i dimoni de Sa Revolta.

VilafrancaA la matinada d'aquest dilluns, la neofesta Sa Revolta ha servit per tancar les festes en honor de la Beata a Vilafranca. I ho ha fet després del Beatifoc, en què han participat els Dimonis a Lloure de Felanitx, els de Sa Pedrera de Muro i els Boiets de Foc de Vilafranca.

De bell nou, el correfoc ha estat l'avantsala més revoltera que es podia donar. El pas de la roda metàl·lica encesa pel carrer de Palma ha donat pas a l'espectacle pirotècnic. Després, molts revolters i revolteres ha estat remullats des de les balconades com un bateig per participar en el passacarrers en què el dimoni i els caparrots de Sa Revolta omplen de bauxa el carrers del centre.

Sortida dels caparrots revolters a la terrassa de Cas Senyoret.

La d'enguany ha estat la 29a edició de Sa Revolta, moguda per un col·lectiu de joves que a part de la diversió van incorporant actes a la festa major del poble. Enguany, no sols han promogut la gran exposició entorn dels 50 anys de la constitució de l'actual club esportiu, sinó que també han estrenat amb èxit i emotivitat el cant dels Goigs de la Beata, en acabar l'ofici religiós dedicat a la gent gran de la vila.

També ha tingut una especial rellevància el ball dels Cavallets, recuperats fa deu anys. Enguany ha mort Catalina Nicolau 'Not', una de les persones que més varen fer per recuperar la vella tradició, i per això el grup de dansa la va tenir present durant els balls pels carrers del poble.

stats