Part Forana 31/03/2015

El rector de sa Pobla continuarà apartat pel Bisbat fins que no acabi la investigació

El Jutjat número 5 de Palma rep la denúncia contra el prior de Lluc

M.b. / A.a.
1 min
La concentració ha provocat molta expectació mediàtica. / M.B.

Sa PoblaEl rector de sa Pobla, Joan Pons, continuarà apartat de la parròquia del municipi fins que no acabi la investigació canònica iniciada pel Bisbat de Mallorca per presumptes abusos sexuals. Així ho ha confirmat la institució eclesiàstica després que el denunciant hagi retirat la denúncia al Jutjat d'Instrucció número 1 d'Inca. Pel que fa al procediment judicial, la causa encara no s'ha arxivat. La Fiscalia s'haurà de pronunciar sobre la conveniència de continuar amb la investigació o no.

Per altra banda, la denúncia contra el prior de Lluc per presumptes abusos sexuals ha estat remesa des de Barcelona al Jutjat d'Instrucció número 5 de Palma, la jutge titular del qual és Ana San José, que ara s'haurà de pronunciar sobre si accepta la causa o no.

Pons va ser apartat de la parròquia poblera després que el 10 de març passat un jove del poble de 32 anys el denunciàs per dues suposades violacions presumptament ocorregudes l'any passat. Des del principi, molts veïns han posat en dubte la credibilitat del denunciant. Pel que fa al prior de Lluc, Antoni Vallespir, està apartat pel Bisbat arran d'una denúncia per presumptes abusos sexuals continuats a un exblauet presumptament ocorreguts a l'escolania de Lluc i al monestir de la Real.

stats