Part Forana 28/02/2020

Sa Pobla estrena una aplicació per comunicar incidències a l'Ajuntament

Aquesta eina vol involucrar els ciutadans en la millora dels espais urbans

Ara Balers
1 min
Membres de l'equip de govern, durant la presentació de l'aplicació municipal.

Sa PoblaEl batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert; la regidora de Medi Ambient, Catalina Munar, i el regidor de Manteniment i Serveis, Biel Ferragut, han presentat aquest divendres l’aplicació Sa Pobla Cívica. Es tracta d’una nova aplicació mòbil que permet comunicar les incidències que es detectin a espais públics del municipi.

Amb aquest servei, els veïns de sa Pobla poden comunicar a través del seu dispositiu informació i incidències de manera anònima que es trobin a la via pública, edificis, equipaments municipals, clavegueram, enllumenat i jardineria i també donar avís sobre altres qüestions com ara la neteja viària, desperfectes en el mobiliari urbà o al carrer, i sol·licitar la recollida de trastos a domicili, entre altres coses.

Geolocalització

A més, l’aplicació permet adjuntar imatges relacionades amb els fets i detectar-ne la ubicació mitjançant la geolocalització. Sa Pobla Cívica està disponible per a dispositius Android i iOS.

Per al batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, és una aplicació que, per una banda, millorarà el poble i, per una altra, permetrà involucrar la ciutadania en el dia a dia del manteniment i el civisme al municipi: "Aquesta aplicació contribuirà a acostar-nos als veïns, a mantenir sa Pobla neta i a despertar un major civisme entre la població”, ha assegurat.

La regidora de Medi Ambient, Catalina Munar, ha explicat que l’objectiu de l’aplicació és oferir agilitat, eficàcia i immediatesa als ciutadans que es volen dirigir a l'Ajuntament i exposar una problemàtica. Ha manifestat que "és una via de comunicació oficial útil amb la qual la ciutadania ens ajudarà a detectar les mancances per actuar amb més celeritat".

stats