Sa Pobla encén la Nit Bruixa de Sant Antoni

Els foguerons i les gloses mantindran viva la festa durant tota la nit

Sa Pobla crema. L'afirmació és literal si tenim en compte les desenes de foguerons que es mantindran actius al poble fins que acabi aquesta Nit Bruixa, aquesta revetla de Sant Antoni. Després dels dimonis, que han mantingut viu l'horabaixa pobler, ha estat el torn de les completes, els caparrots i el piromusical.

Després de les completes, que se celebren cada any per la revetla de Sant Antoni i que han comptat amb la presència del bisbe Taltavull, s'ha fet el popular clam de Sant Antoni. Per primera vegada, el poble ha pogut recomanar a l'Obreria l'elecció d'un clamater, tot i que aquesta entitat religiosa ha mantingut el control sobre l'elecció de l'encarregat de fer el crit solemne de "visca Sant Antoni!". Enguany, l'Obreria ha nomenat la colla de geganters encarregada de fer el clam. Qui ha llegit el text històric del clamater ha estat el representant de la colla, Pere Antoni Seguí, i per tant ha estat l'encarregat de fer cridar el "visca" al patró dels animals des del faristol.

Passada la cerimònia a l'església, la comitiva ha partit cap a la plaça. Allà, les autoritats i la multitud de poblers i externs presents han presenciat els balls dels dimonis, dels caparrots i dels caparrots minyons, la colla infantil de ballarins. 

Novetats a la plaça

Com a novetat d'enguany, els assistents als balls de la plaça han cantat gloses de Sant Antoni entre el ball dels caparrots i l'espectacle piromusical. L'Ajuntament les havia difós, i també molts de ciutadans de sa Pobla, que han intentat que tota la plaça conegués les gloses que s'havien de cantar. Les cançons escollides són tres quartetes santantonianes molt populars com 'Sant Antoni i el dimoni / jugaven a trenta-u'.  Tant les cantadores dels dimonis com la banda de música municipal han ajudat als cants.

Aquest 2018 també ha canviat la il·luminació de la façana de l'ajuntament durant el piromusical. Aquest joc de llums ha distingit l'espectacle dels d'altres anys, molt més centrat en la pirotècnia i la música. S'ha viscut un espectacle semblant als dels anys passats, amb una presència destacada de les gloses i la cultura popular a la megafonia i un assortit de llums i colors produït pels coets i la il·luminació de la façana del consistori.

Un Sant Antoni més participatiu

Una altra important novetat d'enguany és la celebració del fogueró i glosada populars del col·lectiu de joves Sa Negreta. Sa Negreta organitza a la plaça dels mercats un fogueró obert a tothom i una glosada. És la manera que els joves del poble han trobat per obrir la festa a la participació popular i per, alhora, intentar recuperar les gloses de Sant Antoni.