Part Forana 12/06/2021

S'inaugura la bassa de reg d’Artà després de solucionar el subministrament elèctric

Les obres d’aquesta infraestructura varen finalitzar el 2015, però fins al 2020 no es va poder posar en funcionament

ARA Balears
2 min
Presentació de la bassa de reg.

PalmaLa Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha inaugurat aquest divendres la bassa de reg d'Artà després de solucionar el subministrament elèctric. En una nota de premsa, la Conselleria ha explicat que es tracta d'una infraestructura que es va acabar de construir el 2015, però que no s'havia pogut posar en funcionament fins al 2020, perquè no disposava de subministrament elèctric.

La bassa de reg d'Artà va obtenir la declaració d'interès general el 2002. La primera fase de construcció va finalitzar el 2012 i la segona, el 2015. El principal problema per posar en marxa la infraestructura ha estat el subministrament elèctric. Així, la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, després de vuit anys de tràmits amb l'empresa subministradora d'electricitat, finalment va poder solucionar el problema el 2019 i va poder posar en funcionament la bassa el 2020.

A l'acte, hi ha assistit el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Fernando Fernández; el batle d’Artà, Manuel Galán, i el president de la comunitat de regants Es Racó d’Artà, Climent Obrador.

Segons el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, amb la bassa d’Artà "feim una aposta ferma pel regadiu sostenible, i l’aprofitament de les aigües regenerades és el camí per aconseguir-ho". Ha afegit, a més, que "les Balears són capdavanteres en sistemes de reg a partir d’aigües regenerades i en poc temps en serem referents a l’Estat".

Cal remarcar que la comunitat de regants d’Artà està formada per 147 comuners. La bassa de reg té una capacitat de 260.000 m3 i pot proporcionar aigua per regar 140 hectàrees de cultiu. El 50% són parcel·les d’olivars, vinya i fruiters, i el 30% són de farratge per al ramat. La posada en funcionament d’aquesta bassa de reg ha servit perquè es plantegin nous projectes de producció agrària de regadius centrats en els fruits secs i l’olivar. 

stats