Part Forana 31/05/2022

Salut adjudica les obres de l'Hospital de Manacor per 59 milions d'euros

L'objectiu del Govern és ampliar aquesta infraestructura sanitària al doble de la seva capacitat actual

ARA Balears
1 min
La maqueta de l'Hospital de Manacor després de la reforma.

PalmaLes obres per reformar i ampliar l'Hospital de Manacor s'han adjudicat a l'empresa Obrascón Huarte Lain (OHLA ) per 59 milions d'euros, segons ha informat Europa Press. L'objectiu del Govern és ampliar aquesta infraestructura sanitària al doble de la seva capacitat actual.

Les accions es duran a terme simultàniament, fent reformes a mesura que es vagin alliberant espais. L'objectiu del Govern és convertir l'Hospital de Manacor en un centre que s'ajusti als plantejaments hospitalaris actuals, ja que atén un total de 150.000 targetes sanitàries.

En concret, es faran tres actuacions. La primera consisteix en la construcció d'un nou edifici de 21.272 metres quadrats, que connectarà amb l'actual hospital i serà principalment d'ús ambulatori. La segona preveu la construcció d'un edifici industrial, que es convertirà en una central d'instal·lacions i serveis generals, i la tercera actuació se centra en l'edifici actual, amb una gran reforma interior i la construcció d'una nova planta on creixerà el bloc quirúrgic i obstètric.

Altres actuacions

Cal recordar que el mes de març del 2019 va començar a funcionar l'equip de ressonància magnètica de l'Hospital de Manacor, ja que fins al moment l'hospital havia de derivar tots aquests pacients a altres centres hospitalaris. Per fer-ho possible, s'hi van invertir 1,3 milions d'euros. El maig del mateix any va arrancar el nou Servei d'Urgències per adaptar-lo a necessitats assistencials de la població i professionals.

stats