INCA
Part Forana 01/04/2014

La ronda nord traurà 20.000 vehicles diaris de dins del poble

Ara Balears
2 min

Inca.El Consell de Mallorca presentà ahir un dels projectes més esperats a la capital del Raiguer. Es tracta de la ronda nord, que preveu absorbir 20.000 vehicles diaris del centre de la ciutat. Aquesta via de circumval·lació unirà les carreteres de Palma i d’Alcúdia pel nord de la ciutat i enllaçarà amb les carreteres de Lloseta, Mancor i Lluc. La nova carretera arriba 27 anys després que es plantejàs la seva necessitat per primera vegada en el Pla General d’Ordenació Urbana, l’any 1987.

La via connectora tindrà 6,5 quilòmetres de llargària i inclourà set rotondes. El projecte estarà en informació pública durant un mes a partir de l’1 d’abril. Està previst que les obres, pressupostades en 14 milions d’euros, comencin a finals d’any i durin un any i mig.

Segons informà ahir el Consell, el traçat s’ha elaborat procurant evitar el consum de territori i les afectacions a particulars. La carretera tindrà dos carrils de 3,5 metres cadascun i vials de servei d’1,5 metres als laterals per a bicicletes, vianants i trànsit agrari. La construcció no implicarà expropiació d’habitatges.

Les set rotondes que s’han previst estaran ubicades al llarg de tot el traçat. La primera és la ja existent de l’entrada d’Inca venint de Palma, que s’ampliarà. La segona serà la del camí vell de Lloseta, que donarà servei a la barriada de Crist Rei. La variant passarà per davall la via del tren i anirà cap a les tres següents rodones, que donaran accés a les carreteres de Lloseta, Mancor i Lluc, respectivament. La sisena s’ubicarà darrere del col·legi Miquel Duran i Saurina. La ronda continuarà travessant el camí vell de Pollença i acabarà passats els habitatges de Can López, amb una connexió cap a Alcúdia.

El batle d’Inca, Rafel Torres, destacà ahir que la nova via permetrà descongestionar el centre de la ciutat. Com a conseqüència, es reduiran el renou i la contaminació, i es millorarà la fluïdesa del trànsit. Cal recordar que els nivells de contaminació d’Inca superen els màxims permesos per la Unió Europea.

stats