Les romeries del Pla perden gent després de dies de mal temps

Puig de Sant Miquel, Bonany i Castellitx, destí per menjar les darreres panades i rubiols de Pasqua

Com cada any, el dimarts de Pasqua els santuaris del Pla reben els residents dels pobles més propers. Les romeries al centre de l'illa tenen tres punts de gran afluència: el puig de Sant Miquel (Montuïri), Bonany (Petra) i Castellitx (Algaida). Enguany, però, ha minvat el nombre de visitants després de cinc dies seguits de mal temps, en què el vent ha estat el gran protagonista.

Tot i això, centenars de montuïrers i montuïreres no s'han volgut perdre la tradició de pujar a l'oratori del puig de Sant Miquel. Enguany ha presidit la jornada la batlessa del Puig, càrrec per al qual l'Ajuntament va elegir l'activista Maria Francisca Niell, en reconeixement de la seva tasca al front de l'Associació Contra el Càncer i dins el col·lectiu feminista.

A Sant Miquel ha tingut lloc el tradicional concurs de tella, mentre molts majors acudien a l'ofici tradicional del dia de la berena, i molts nins i nines jugaven a l'esplanada del puig.

Bonany ha rebut romeus de Petra, Sant Joan, Vilafranca i Ariany, les viles que estan situades a les faldes del puig. També aquí, enguany hi havia menys gent que en anteriors romeries. Això no ha desanimat ni de bon tros els quintos de Petra a muntar la seva habitual paradeta, ni tampoc a moltes famílies a fer l'excursió fins a l'ermita.

Algaida té a l'oratori de Castellitx el punt de trobada. La majoria de gent hi arriba a peu, atès que el camí és molt planer i convida a l'excursió. Allà també gent de totes les edats ha pogut gaudir d'una dia de contacte amb la natura i acabar-se les darreres pastes dolces i salades de la Setmana Santa.