Part Forana 21/06/2021

1.600 quilos de residus retirats del fons marí de Portopetro

Santanyí retira més 1.600 quilos de residus del fons marí de Portopetro

ARA Balears
1 min
Residus trets de la mar

SantanyíSantanyí ha retirat 1.647 quilos de residus del fons marí de Portopetro. Aquesta neteja l'han feta els bussejadors de l'Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de Santanyí i de l'Associació Protememar, explica el consistori en una nota.

Entre els residus s'hi han trobat pneumàtics, fusta, peces de ferro, restes d'embarcacions i molts de plàstics. Aquesta neteja és una de les immersions periòdiques que es fan a la zona per evitar la contaminació. "Ja fa molts d'anys que es fa aquesta iniciativa. Normalment netejam dues vegades a l'any i ho feim per conscienciar la gent", explica la batlessa pedània de Portopetro, Juana Adrover.

Es tracta d'una de les immersions que es fan a la zona per evitar la contaminació dels voltants del port i possibles accidents, ja que sovint els plàstics s'enreden a les hèlixs de les embarcacions. Els bussejadors han destacat que es nota com els temporals dels darrers anys han deixat moltes de restes de grans dimensions a la zona, i que s'ha aconseguit retirar més quantitat de deixalles que en altres ocasions.

stats