Part Forana 07/06/2022

Restriccions fins a les 22.30 h i més trajectes d'autobús: així serà l'accés al far de Formentor aquest estiu

Enguany també hi haurà un panell que informarà els conductors de les places disponibles per aparcar

ARA Balears
2 min
Formentor.

PalmaJa falta poc perquè arribi l'estiu i amb aquesta època comencen les restriccions i els controls per accedir al far de Formentor. Tot i que habitualment aquestes mesures començaven el 15 de juny, enguany començarà el 23 a causa de les obres que l'Autoritat Portuària duu a terme en el darrer tram de la carretera d’accés a Formentor. Una de les novetats, que ja es van anunciar el mes d'abril, és que l’horari de la limitació s’ha ampliat de les 19 a les 22.30 h. Segons ha explicat el Consell de Mallorca en un comunicat, aquesta ampliació és per evitar les aglomeracions i els problemes de seguretat que varen sorgir l’any passat per anar a veure massivament la posta de sol. 

Per facilitar l'accés en autobús en aquesta zona, enguany hi haurà un servei cada 35 minuts i la línia funcionarà amb set busos de 12 metres i en el tram entre la platja de Formentor i el far hi pujaran dos busos junts, per donar la màxima capacitat possible a la línia. Si es compara amb l’any passat, l’oferta augmenta de manera important: es passa de 14 anades i tornades a 20 anades i tornades aquest estiu.

Aquestes no són les úniques novetats, ja que enguany, segons ha informat el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, hi haurà un panell de missatgeria abans d’arribar a la rotonda que inicia la carretera per informar els conductors de les places disponibles de pàrquing. Una vegada els aparcaments estiguin complets, s’avisarà en el panell i només s’hi podrà accedir mitjançant transport públic.

Els dos trams

A més, s’estableixen dos nivells de restricció per on només podran circular els vehicles autoritzats, el transport públic, els serveis d’emergències i les bicicletes. El primer nivell comença al Port de Pollença i es perllonga fins a la platja de Formentor. Per poder accedir a aquest primer tram, l'acreditació es pot sol·licitar amb una antelació de tres dies hàbils abans d’accedir-hi o després, durant els tres dies hàbils següents d’haver-hi accedit, presentant el tiquet del pàrquing. Per poder accedir al segon, que va des de la platja de Formentor fins al far, sempre s'haurà de tenir autorització prèvia.

Respecte dels residents, els que ja s'hagin acreditat amb anterioritat disposaran d’una aplicació de la DGT en la qual podran sol·licitar autoritzacions directament i obtenir-les en temps real a partir del correu electrònic.

stats