Part Forana 05/08/2019

Restes de la torrentada posen en perill la integritat dels banyistes a s'Illot

L'Ajuntament de Manacor veu la situació com un problema general després de treure uns quants pins

M. Barceló
2 min
Una de les restes de major volum després de ser estirats amb cordes per voluntaris.

S'IllotEls darrers temporals marítims han anat apropant a l'arenal de s'Illot restes que quedaren mar endins durant la torrentada del 9 d'octubre de l'any passat. Aquest passat cap de setmana, estiuejants de s'Illot han anat traient amb cordes i a braó les restes que han pogut, entre elles rajoles, restes de voravies i molt de material d'enderroc arrossegat fins a la mar per la torrentada.

"També hem tret un tros de vidre amb punta d'uns 20 x 20 centímetres que estava davall una pedra i que era tot un perill", explica a l'ARA Balears un dels voluntaris que durant dissabte i diumenge han anant retirant de la primera línia de l'aigua restes que amenacen la integritat dels banyistes.

Estudiar el fons marí

Maria Antònia Truyols, delegada de Turisme de Manacor, ha recordat que l'Ajuntament va retirar fa deu dies dos pins grossos, un dels quals de més de 10 metres, que la força de la mar havia anat apropant a la vorera. "Haurem de fer un estudi de com està la platja, perquè la prioritat és que ningú no es pugui fer mal", ha declarat.

Material que s'ha anat acaramullant a peu de platja.

Truyols recorda que es varen instal·lar panells informatius que advertien de possibles perills, però que la situació serà analitzada per l'equip de govern municipal i que ja s'ha intentat contactar amb Demarcació de Costes per cercar una solució i evitar perills per als banyistes.

Aquest mes d'agost, s'Illot està ple d'estiuejants dels pobles de l'interior de l'illa. Molts d'ells han ajudat els primers voluntaris que dissabte varen detectar trossos de material d'enderroc, escalons i rajoles, a més de pedres grosses, que arribaren a la mar amb la torrentada. Aquest diumenge dematí durant unes hores han continuat amb les tasques de neteja de la primera línia de la zona de bany.

Durant el novembre de l'any passat, tot i que es va fer un rastreig inicial i es varen treure els cotxes arrossegats, els mateixos bussejadors advertiren que amb els temporals s'aniria acostant material a la zona de platja.

stats