La residència de Porreres tanca i reubica els seus 32 usuaris

El centre assistencial no compleix la normativa de dependència

Els 32 usuaris de la residència social de Porreres ja tenen nova ubicació i es procedirà a la seva clausura el proper dia 30, després que les institucions no la puguin mantenir oberta perquè no compleix la normativa de dependència. La consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears, Fina Santiago, s'ha desplaçat fins a la residència de Porreres acompanyada per Javier de Juan, vicepresident de l'IMAS (Institut Mallorquí d'Afers Socials), i s'ha reunit amb la batlessa, Francisca Mora, i el personal de la residència.

Dels 32 usuaris actuals, 16 ja han trobat una sortida a la situació per part de les mateixes famílies. Dels 16 restants, 6 tenen assignada una plaça en una residència pública perquè la seva situació és de prioritat social. Els 10 usuaris restants seran reubicats en diferents places de l'IMAS de manera temporal. Aquesta estada tindrà una durada de tres mesos, temps en el qual s'estudiarà i s'analitzarà cas per cas per tal de valorar si poden optar o no a una plaça pública. Si no és el cas, les famílies hauran d'estudiar diferents opcions com ara acudir a una residència privada o optar per l'assistència social a domicili.

La batlessa de Porreres, Francisca Mora, destaca "la bona predisposició des del primer moment per part de la Conselleria de Serveis Socials, de l’IMAS i de la directora de la residència en un tema tan delicat com és el tancament d'aquesta residència i, sobretot, per trobar una sortida a les persones grans que hi estan internes".

Mora informa que la residència, situada al carrer de la Sala, tancarà finalment les seves portes dia 30 de novembre. A hores d'ara, continuen les negociacions amb el Bisbat de Mallorca per tal de poder ubicar un centre d'estades diürnes en una part de l'edifici.

Elevat cost de manteniment

Alhora, l'Ajuntament destaca el fet de no poder mantenir l'actual edifici i el servei, que costa uns 430.000 euros anuals. Una solució a llarg termini a la manca de places de residència seria que el Bisbat cedís l'immoble del carrer de la Sala per un període de trenta anys a l'administració pública i que es reformàs i adaptàs a la normativa de dependència.