Part Forana 28/01/2017

La reparació de l’autovia entre Palmanova i Peguera, al febrer

L’objectiu és donar solucions definitives a una problemàtica que ha estat present des de la inauguració del tram, el 2007

Ara Balears
1 min
La reparació de l’autovia entre Palmanova i Peguera, al febrer

PalmaEl conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, va anunciar ahir l’inici de les obres de reparació de l’autovia Palmanova-Peguera. En una reunió amb el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, es varen tractar diversos assumptes relatius a l’àrea de Pons. D’aquesta manera, es va informar que s’ha arribat a un acord amb l’empresa constructora de l’autovia perquè les obres comencin el proper mes de febrer. Segons va indicar Pons, tant les deficiències com les solucions a aplicar estan totalment identificades i l’objectiu és donar solucions definitives a una problemàtica que ha estat present des de la inauguració del tram, el 2007.

La primera fase es realitzarà fins al mes de març i s’actuarà sobre l’asfalt i el reforç del ferm. El novembre s’executarà la segona fase, coincidint amb la finalització de la temporada turística. Es prioritzaran les feines durant els horaris nocturs i s’establiran rutes alternatives perquè l’impacte sigui “el menor possible”, destaca el Govern en un comunicat. A més a més, l’autovia s’adequarà al darrer tram del passeig de Calvià, que es va construir de manera paral·lela i que presenta problemes de degradació per manca de manteniment. Totes les intervencions les durà a terme l’empresa constructora UTE Ferrovial-Amer. S’espera que puguin estar finalitzades el 2017. Com que es tracta només d’esmenar deficiències, el cost d’aquesta intervenció serà totalment a càrrec de la UTE.

Un cop es finalitzin les obres, l’autovia serà transferida al Consell de Mallorca i el tram del passeig de Calvià podrà ser recepcionat per l’Ajuntament perquè cadascuna d’aquestes institucions es faci càrrec de la gestió de les respectives infraestructures.

stats