Política
Part Forana 09/09/2022

Els regidors no adscrits d'Inca asseguren que s'han sentit apartats i que no són títeres

Fèlix Sánchez i Sonia Franco han explicat, durant el ple de l’Ajuntament de la capital del Raiguer, els motius pels quals varen deixar el grup municipal del PP

2 min
Félix Sánchez, durant la seva primera intervenció com a candidat pel PP.

PalmaL’Ajuntament d’Inca va fer aquest dijous el ple municipal, en el qual els regidors no adscrits varen explicar per quins motius varen decidir deixar el grup municipal del Partit Popular. Fèlix Sánchez, fins a l'agost passat portaveu i cap de llista del PP d'Inca, va destacar “la indestructible voluntat d'apartar-nos dels òrgans de direcció locals del partit” i que allò que ha dit el PP sobre els fets “no s’ajusta a la realitat”. Sánchez va remarcar que “varen assumir un repte que ningú va tenir valor d’afrontar”, quan les eleccions passades el partit estava molt dividit i havia entrat la competència de Ciutadans i Vox, i que aquests tres anys i mig “han estat injustos i dolorosos”. 

El regidor no adscrit va afegir també que “hi ha hagut desavinences amb la direcció local del partit en totes les etapes” i que “no se’ls ha tingut en compte perquè se’ls ha apartat de la direcció”. Sánchez va defensar que “han actuat de manera responsable, compromesa, dialogant i amb voluntat d’arribar a acords” i que, responent a les paraules del PP d’Inca, són ells els que senten “una gran decepció”. A més, en relació amb les acusacions de “trànsfugues” que va indicar el partit en un comunicat l'agost passat, el regidor va precisar que “l’acta de regidor és propietat de cada un de nosaltres” i que per això es poden “acollir a aquesta figura de no adscrits”. “No som títeres”, va concloure Sánchez.

Cal recordar que hi va haver una sèrie de canvis dins la junta directiva del PP inquer uns mesos enrere. D’altra banda, quan Sonia Franco i Fèlix Sánchez varen decidir abandonar el seu càrrec a l'Ajuntament i passar a ser no adscrits, el Partit Popular de les Balears va emetre un comunicat en què va criticar aquesta actitud i va assegurar que, malgrat tot, estan convençuts que tornaran a ser el partit de referència al municipi el 2023. De fet, poc temps després, el PP d'Inca va proposar Pedro Mas com a candidat a la batlia per a les pròximes eleccions municipals. 

stats