Part Forana 08/03/2021

La regidora de Residències de Pollença: “Si comet una errada dins la residència i contagii algú, em duis a afusellar”

Durant el ple s'ha rebutjat la moció de reprovació contra el batle, Tomeu Cifre, i la regidora, Francisca Cerdà, per abús de poder

2 min
La regidora de Benestar Social, el batle de Pollença i el gerent de la residència durant la roda de premsa.

PalmaPollença ha duit a terme aquest dilluns un ple extraordinari en el qual s'ha rebutjat la moció de reprovació contra el batle, Tomeu Cifre, i la regidora de Residències, Francisca Cerdà, per abús de poder. Cerdà ha insistit que l'únic error que va cometre va ser no informar en el moment que s'havia vacunat. "Me'n penedesc i ho dic públicament", ha apuntat. La regidora ha defensat que en tot moment va actuar "impulsada pel bé comú, pel de la residència i els usuaris". Davant les acusacions de l'oposició, Cerdà ha expressat la responsabilitat que té dins el geriàtric i ha acabat la intervenció anunciant que si arriba a cometre "alguna errada dins la residència i contagii algú, em duis a afusellar".

Aquestes paraules han provocat tensió entre els partits de l'oposició -Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem-, i han advertit que aquesta expressió no s'ha d'utilitzar "a la lleugera". Els portaveus dels tres partits han coincidit amb la "manca de transparència" i les "mentides" de Cerdà i Cifre, i els han acusat de ser conscients que no actuaven correctament. Cerdà ha insistit que vacunar-se no fou "capritx" seu, i ha defensat que sortia en la llista de Salut.

L'oposició també ha qüestionat la presència de Cerdà dins la residència i ha criticat que no hi té un paper actiu. Han defensat que no han rebut la informació sol·licitada per escrit sobre els protocols que varen dur la regidora a vacunar-se i en demanen la dimissió argumentant que "s'ha aprofitat del sistema públic de salut, botant-se la normativa tant per fer-se les PCR com per l'administració de la vacuna".

Han recordat les acusacions de "fum i boira" que Cerdà va fer quan l'oposició va treure a la llum la polèmica de la vacuna. Tres dies després va admetre que s'havia vacunat. Per part seva, Cifre ha demanat disculpes per no comunicar-ho en el mateix moment, però considera que no hi ha motius per demanar una dimissió, perquè en tot moment "s'ha seguit amb el protocol".

stats