Part Forana 03/02/2021

El Govern inverteix 6,1 milions d’euros en la reforma del port de Cala Rajada

Les obres duraran un any i mig i començaran entre el mes de maig i juny

Catalina Riera
1 min
Francina Armengol amb el conseller Marc Pons i el batle Fernández, durant la presentació del projecte de reforma

El Govern invertirà 6,1 milions d'euros en una reforma per millorar el port de Cala Ratjada.Les obres començaran entre el mes de maig i juny, i es preveu que durin un any i mig. Així ho ha comunicat aquest dimecres el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, en una roda de premsa en la qual també hi ha participat la presidenta del Govern, Francina Armengol.

En concret es preveu reforçar el dic per reduir els problemes d'agitació marítima per reforçar-ne l'estabilitat i resistència enfront de l'onatge, així com reordenar els usos del moll. També s'estabilitzarà un tram del vessant marítim rocós per reduir-ne el risc d'enfonsament.

"Les infraestructures portuàries necessiten inversions de manera permanent, ja que estan sotmeses a inclemències meteorològiques i estan molt castigades. Amb aquest projecte aportem més estabilitat i un millor funcionament", ha especificat Pons.

Per la seva part, Armengol ha qualificat de "necessàries" aquestes obres i ha destacat que permetran "garantir la seguretat del port". "És una inversió important. Hi haurà més temporals i hem de tenir les infraestructures preparades, des d'un punt de vista de sostenibilitat ambiental i que permeti donar millors serveis tant a les embarcacions privades com als punts turístics", ha dit.

stats