Els abocaments incontrolats a Inca costen 700 euros diaris a l'Ajuntament

Comença una campanya de vigilància amb agents de paisà i advertint que sancionarà l'incivisme amb multes elevades

L'Ajuntament d' Inca posa en marxa una campanya pel control d'abocaments de residus al nucli urbà i a la zona rústica. D'aquesta manera, dos agents policials de paisà aniran controlant moltes zones del municipi per tal d'interceptar les persones que no respecten la normativa municipal. Aquest anunci l'han fet la regidora de Policia Municipal, Antonia Triguero, i la regidora de Serveis, Francisca Barceló, durant la presentació de la campanya. "L'incivisme de la gent està costant una mitjana de 700 euros al dia i són doblers que es podrien destinar a coses més necessàries", ha explicat Barceló.

Les males pràctiques suposen que s'han de recollir dins la zona urbana una mitjana setmanal de 18 a 24 camionades amb tot tipus de residus que es deixen de manera incontrolada. Mentrestant, la recollida dels residus de la gent que ho fa mitjançant el servei de recollida municipal és d'una mitjana de 6 a 10 camions. En el cas de la part rústica es recullen uns 80 metres cúbics de residus a la setmana.

Des de l'Ajuntament s'ha subratllat la necessitat que els ciutadans utilitzin els recursos que tenen a l'abast. Cal recordar que es disposa d'un servei de recollida a domicili de voluminosos dos cops a la setmana i el parc verd està obert cada dia. "Malgrat tota la tasca de conscienciació, veim necessari, per la situació actual, posar en marxa aquesta campanya, en la qual les sancions, segons la normativa, poden arribar als 300.000 euros a la part rústica i fins a 10.000 dins la ciutat", ha comentat Triguero. L'acció de la Policia Local durant aquesta campanya serà cada dia i es farà especial incidència a les hores en què s'ha detectat més activitat. Actualment, els agents tenen controlats uns 12 punts d'abocaments il·legals.