La recaptació d'Incajazz es destina a teràpia teatral per a la Fundació Es Garrover

La fundació treballa per la reinserció laboral de persones amb malalties mentals

El Festival IncaJazz, continuant amb la tasca de responsabilitat social corporativa que es va implantar l'any 2016, destinarà els diners de l'entrada solidària dels concerts a un projecte d'acció teatral per als usuaris de la Fundació Es Garrover.

Es tracta d'una iniciativa que tindrà un cost de 3.000 euros i es farà al servei ocupacional de la institució. El batle, Virgilio Moreno, i el tinent de batle de Cultura, Antoni Rodríguez, acompanyats per les entitats col·laboradores Caixa Colonya, Fibwi, Òptica Florida, Obra Social La Caixa i Grup Serra, han lliurat els diners a Pere Quetglas, responsable de la fundació.

El projecte anirà a càrrec de Catina Campins, actriu i directora de teatre, formada a Barcelona a l'Estudi Nancy Tuñón amb Esteve Rovira. A més, té estudis d'història. Les classes de teatre del projecte d'Es Garrover es faran un cop a la setmana. Duraran una hora i mitja i es dividiran en diverses parts: taller corporal, jocs teatrals, obra de teatre i relaxació.

"A través del teatre podem aconseguir manifestar sentiments, emocions o simplement divertir-nos. A més, inconscientment, es treballen alguns aspectes com la comunicació, la cooperació, la capacitat d'esforç, la integració, l'autoestima, les habilitats socials... A més, es potencien les capacitats de les persones. Per tant, sens dubte, no podem deixar de banda el seu caràcter rehabilitador", ha explicat Rodríguez.

La Fundació Es Garrover és una entitat sense ànim de lucre que treballa per la inserció social i laboral de persones amb discapacitat per malaltia mental a la zona d'Inca des de l'any 2005. L'entitat disposa d'un servei d'atenció diürna, orientat a afavorir la integració social i laboral i evitar el deteriorament i l'aïllament social mitjançant el desenvolupament d'activitats ocupacionals, prelaborals, laborals, d'oci i temps lliure.

Un referent de la música

Cal recordar que els diners que es varen recaptar amb l'entrada solidària en la passada edició de l'IncaJazz es varen destinar a un projecte de musicoteràpia per als alumnes del CEE Joan XXIII d'Inca. D'aquesta manera, el festival es consolida com a referent del món del jazz dins un dels marcs més característics d'Inca, el claustre de Sant Domingo. A més, atén un objectiu social per mitjà de projectes solidaris.

EDICIÓ PAPER 11/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF