Part Forana 11/10/2021

Sant Llorenç convoca un ple extraordinari urgent per declarar Rafel Nadal Fill Adoptiu

El Consistori considera el tennista "mereixedor d'aquest títol" pel milió d'euros ingressat després de la torrentada

ARA Balears
2 min
Rafa Nadal

L'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar nomenarà el tennista Rafel Nadal Fill Adoptiu del municipi aquest dimecres en un ple extraordinari d'urgència. Segons ha explicat l'Ajuntament en un comunicat, aquesta ha estat una decisió presa "després que el tennista, a través de la fundació Rafa Nadal, ingressàs a l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar un milió d'euros per als afectats de la torrentada que va sofrir el municipi". Pel Consistori, aquest fet "el converteix en mereixedor" d'aquest reconeixement.

Rafel Nadal recollirà el títol en persona en un acte que es farà aquest dimecres en un ple obert al públic i excepcionalment festejat a l'Espai 36. L'homenatge a l'esportista coincideix amb el tercer aniversari de la torrentada i les darreres setmanes de govern del batle, Mateu Puigròs, que abandonarà el càrrec el pròxim 20 de novembre, després de 26 anys de batlia.

Segons el comunicat de l'Ajuntament, l'aportació de Rafel Nadal va ser la més grossa rebuda pel municipi per aquesta causa i aquest títol suposa un "agraïment més a la seva cara més solidària, i és que la solidaritat, humanitat i sensibilitat de l'esportista no només es demostren amb aquest fet, sinó també amb la creació de la Fundació Rafa Nadal, que, a través del poder transformador de l'esport i l'educació, ajuda nins, nines i adolescents amb problemes d'aprenentatge o discapacitat a integrar-se."

El títol de Fill Adoptiu de Sant Llorenç està regulat pel reglament d'honors i distincions de l'Ajuntament. En el cas de l'esportista, tindrà la condició de Fill Adoptiu, que el reglament reconeix per a persones externes que tenen la consideració de predilecte o il·lustre, i el defineix com a predilecte, és a dir, una persona a la qual es vol reconèixer i agrair allò que ha donat o ha fet per alguna de les comunitats del terme, tant en l'àmbit material com social o cultural.

stats