MURO
Part Forana 01/06/2014

El PSOE critica la manca de serietat del Pla turístic del poble

Els socialistes de l'Ajuntament de Muro consideren que el Pla de desenvolupament turístic municipal s'ha elaborat de manera improvisada

M. B.
2 min
Els socialistes mostraren rebuig al pla durant el ple.

MuroEls socialistes de l’Ajuntament de Muro consideren que el Pla de desenvolupament turístic municipal s’ha elaborat de manera improvisada. Segons apunten, es tracta d’una pluja d’idees, “simples millores d’embelliment”, que no ajudaran a la desestacionalització. El Consistori aprovà aquest pla el 27 d’abril amb els vots de l’equip de govern (CDM, PP i Lliga), tot i que el document contenia remarcables errades, com una referència a Pollença en un espai on s’havia de referir a Muro. Els grups de l’oposició el criticaren per ser una còpia de plans d’altres municipis.

El PSOE denuncia la “falta de serietat” en presentar un projecte d’aquesta envergadura, que no té estudis de viabilitat o de necessitat real. Algunes de les accions que marca el document són la construcció d’un bulevard a Platges de Muro o el manteniment i millora de la qualitat dels serveis municipals.

Segons es destacà en el ple, el pla turístic ha estat elaborat per l’associació hotelera de Mallorca i del municipi, i no pels tècnics del Consistori. Una de les accions que inclou és la construcció d’una nova depuradora a Muro. Els socialistes mostraren les seves sospites que aquesta iniciativa va encaminada a afavorir la construcció del camp de golf de Son Bosc. De fet, una de les accions del pla és, precisament, dur a terme els tràmits necessaris davant el Govern balear per agilitar el polèmic camp de golf. Segons el document aprovat, a finals de gener es revisarà quines accions s’han dut a terme en aquest sentit.

L’article 70 de la nova Llei de turisme obliga tots els ajuntaments a elaborar un Pla de desenvolupament turístic municipal. Això ha fet que pobles com Maria de la Salut també hagin hagut de redactar el seu propi pla. Molts han estat elaborats de manera poc curosa, com el de Sineu.

stats