Part Forana 07/05/2019

El PSOE es proposa esponjar el centre d'Inca i reformar-ne les places

L'embelliment dels voltants del teatre Principal i del mercat cobert, entre les prioritats

Ara Balears
1 min
El batle (centre) i regidors visitant una de les zones a esponjar.

IncaEl PSOE d'Inca presenta com un dels eixos del seu programa en matèria urbanística l'esponjament del centre de la ciutat amb una sèrie d'actuacions. Una d'aquestes propostes és l'enderrocament del mur del mercat cobert que permetria recuperar la plaça com a espai cívic i tornar a connectar la barriada de Sant Francesc amb el centre de la ciutat.

Amb aquesta actuació, també es donaria continuïtat al carrer de Ferrilla, que connectaria els carrers de l'Om i del Born. Per tirar endavant aquest projecte ja hi ha dues subvencions, una del Ministeri de Foment i una altra del Govern de les Illes Balears. "Aquestes dues actuacions són molt importants per a la barriada de Sant Francesc i ens permetrien fer un projecte molt ambiciós de recuperació urbanística i social de la barriada a través d'un pla especial de reforma interior", ha comentat el batle i candidat socialista, Virgilio Moreno.

Un altra de les actuacions previstes és l'esponjament de la zona del teatre Principal, mitjançant una subvenció del Govern per comprar i tomar les cases situades davant del teatre. L'objectiu és crear una plaça cívica i fer una actuació per embellir tota la zona.

Participació ciutadana

Els socialistes d'Inca preveuen altres propostes urbanístiques en el seu programa electoral, "elaborat a partir de les aportacions dels veïns". Destaquen la reforma de la plaça de Mallorca, l'embelliment de la Gran Via, la millora de la plaça del Bestiar i l'habilitació d'una nova plaça i un mirador a la zona dels Molins.

stats