Part Forana 07/03/2022

El PSOE de Llucmajor demana que es restaurin les 23 aturades de l'EMT de Bellavista que el Govern del Pacte va eliminar

Critica que no s'ha tingut en compte l'opinió dels residents dels nuclis afectats

2 min
Un dels autobusos del TIB.

LlucmajorL'Agrupació Socialista de Llucmajor demana que es restaurin les 23 aturades de transport públic de l'EMT de la zona de Cala Blava - Bellavista que el govern del Pacte va eliminar el passat mes de febrer. Els socialistes de Llucmajor critiquen que no s'ha tingut en compte l'opinió dels residents dels nuclis afectats, i denuncien "la deixadesa" d'aquest nucli del municipi, segons informen en una nota.

Cal recordar que aquesta mesura es va prendre des de la Conselleria de Mobilitat i Transport a causa de les "queixes dels veïns, ja que abans hi havia un servei a demanda de l'EMT i reclamaven una línia TIB amb connexió directa amb Palma", assegura a l'ARA Balears el director de Transports de Mallorca, Maarten Johannes van Bemmelen. Respecte de la crítica que fan els seus companys socialistes de Llucmajor, apunta que "possiblement sigui per falta d'informació".

Ara les 23 aturades en aquest nucli de Llucmajor ja no existeixen i s'han substituït per la línia 504 del TIB. "Per a nosaltres un servei de transport públic no ces basa en el nombre de parades, sinó en l'eficiència per arribar a un lloc. Entenem que aquesta línia és una millora, perquè ara en uns 35 o 40 minuts s'arriba de Cala Blava a l'estació intermodal de Palma; per tant, creim que és una millora del servei", afegeix Bemmelen.

Domínguez defensa la seva posició i recalca que el Consistori només va demanar que s'implantàs aquesta línia de TIB i no que s'eliminassin la resta d'aturades. L'objectiu era que hi hagués una línia "com un complement més de la zona", apunta. Tot i això, Domínguez qualifica de "curiós" que sigui el PSIB el que demani que es tornin a instal·lar les 23 parades "quan han estat ells, des de la Conselleria, els que han dit que s'havien de llevar", conclou.

Amb aquesta denúncia, el PSOE de Llucmajor se suma així a les queixes dels veïns de Bellavista, Cala Blava, Son Verí Vell i Son Verí Nou per la retirada d'aquestes aturades i assegura que la formació continuarà "investigant i demanant explicacions", diu Oliver.

stats