Part Forana 06/10/2020

El PSIB titlla el regidor felanitxer Joan Aznar de traïdor

Els socialistes denuncien que el nou acord se salti el Pacte antitransfuguisme per formar un nou govern

Ara Balears
2 min
Miquel Àngel Coll i Xisco Duarte./ PSIB

PalmaEl PSIB de Felanitx ha qualificat de "traïció" la decisió de l'exsocialista Joan Aznar, qui va abandonar la formació el mes passat i ara ha esdevingut suport clau en el pacte entre el PP i El Pi per governar al municipi. El secretari d'Organització dels socialistes de Mallorca, Miquel Àngel Coll, ha assenyalat que "en política no hi ha res pitjor que la traïció", en una compareixença juntament amb Xisco Duarte, portaveu socialista a Felanitx. Coll ha subratllat aquest dimarts que el nou acord de govern s'ha saltat el Pacte antitransfuguisme, redactat per impedir que els partits s'aprofitassin del fet que un polític abandonàs el partit amb el qual s'havia presentat a les eleccions.

El secretari té ben clar que tot respon a un "pla sense fissures d'El Pi i el PP". Assenyala que primer varen acusar els socialistes de tot el que passava a l'ajuntament per impulsar la posterior sortida de Joan Aznar. Després, enfront de la petició del PSIB de demanar la destitució d'Aznar, es va destituir els tres regidors socialistes, per acabar formalitzant aquesta setmana amb l'acord de govern presentat. La versió del secretari socialista defensa que "s'ha fet un ball de cadires i s'ha volgut maquillar com un conflicte personal".

Coll ha demanat directament al president del PP balear, Biel Company, i al president d'El Pi a les Illes, Antoni Amengual, que "posin seny" i que "no continuïn mirant cap a un altre costat com si la cosa no anàs amb ells". "El que ha passat a Felanitx és una traïció a la ciutadania", ha lamentat el secretari, que considera aquests fets com "un míssil a la democràcia".

En referència a Joan Aznar, Coll ha assenyalat que "és un trànsfuga que ha venut els seus ideals a canvi d'una nòmina". "El batle Jaume Montserrat portarà el dubtós honor de ser batle il·legítim", ha afegit.

El portaveu del PSOE a Felanitx, Xisco Duarte, ha assegurat que Montserrat "no ha fet cap intent d'arreglar la situació, no ha contestat a les nostres cridades i missatges". Duarte lamenta que "l'únic que han volgut ha estat tenir majoria amb el suport d'un trànsfuga". Ha considerat que "la ciutadania ha estat enganada sobre la continuïtat del pacte progressista" al municipi, i ha demanat al batle "il·legítim elegit amb els vots de l'esquerra" que doni la cara.

stats